Halloweenspektakels aan de Belgische kust die je niet mag missen

Halloweenspektakels aan de Belgische kust die je niet mag missenDe Belgische kust wordt een spookstad rond Halloween: verschillende kuststeden doen hun best om de griezeligste te zijn, maar we zetten snel even de spektakels die je niet mag missen op een rijtje!

Halloweenstoet in De Panne

Spinnenweb lantaarn Halloween

De spoken en monsters komen tevoorschijn op Halloween in de Panne: griezels komen op je af, zitten je achterna of stalken je tot je het begeeft van de schrik! Oke, misschien overdrijven we een beetje, maar De Panne zorgt voor een mooi spektakel op 31 oktober! Een heuse muziek en lichtshow, prachtig vuurwerk en een knusse grote brandstapel maken allemaal deel uit van een spookachtig tafereel!

Meer info

De Halloweenparade in Blankenberge

Halloweenparade Blankenberge Foto door André Cocquyt
Foto: © André Cocquyt via Toerisme Blankenberge

Blankenberge gaat er helemaal voor met Halloween! Naast leuke workshops is er ook nog een heuse Halloweenparade op zondag 28 oktober: griezels en monsters begeven zich tussen de gruwelijke praalwagens en jagen je de stuipen op het lijf! Als je moedig genoeg bent, krijg je misschien wel een snoepje.

Meer info 

De Pier in Vuur en Vlam in Blankenberge

Vuurwerk

De iconische pier in Blankenberge wordt op 27 oktober helemaal opgelicht door bont gekleurd vuurwerk tijdens het spektakel De Pier in Vuur en Vlam! Na het spektakel volgt de traditionele heksenverbranding naast de Pier. 

Grote Halloweenstoet en heksenverbranding in Sint Idesbald

Brandstapel donker vuur

Ook in Koksijde laten ze er geen gras over groeien wat Halloween betreft! Er is zoveel te doen rond Halloween dat we er zelfs een aparte blogpost aan besteden, maar hier highlighten we nog even het grootste spektakel: de Halloweenstoet en heksenverbranding!

De griezelstoet start bij de Strandlaan en eindigt op de zeedijk van Sint Idesbald, waar de heks op het strand wordt verbrand. Als afsluiter is er ook nog een groots vuurwerk gepland.


Ontdek ook:

Bekijk ook eens de Halloweenactiviteiten in de andere kustgemeenten:

 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer