Gruwelen in Koksijde

Gruwelen in KoksijdeSint Idesbald in Koksijde haalt alles uit de kast om je te doen schreeuwen van angst deze Halloween. Misschien dat je meer schreeuwt van plezier dan van angst, maar dat laten we in het midden. 

Horrordoolhof

Nightmare on Baaldjes Beach

De hele herfstvakantie lang is er op het strand van Sint Idesbald een griezelig doolhof waardoor je je een weg moet banen zonder opgegeten te worden door de monsters! Overdag lijkt het misschien niet zo eng, maar ga maar eens naar een van de After Dark sessies. Eens zien of je dan nog zo stoer bent!

Elke dag open van 13:00 tot 18:00

After Dark sessies op 27, 28 en 31 oktober en op 2 en 3 november van 19:00 tot 22:30

Prijs: € 3,- (After Dark sessies zijn 16+ en € 5,-)

Workshops

Workshops Halloween

Op 31 oktober zelf zijn er enkele leuke workshops gepland voor de kinderen, zo blijven ze de hele dag in de griezelsfeer! In het Duinenhuis is er een zeewierworkshop voor 7 tot 12-jarigen (inschrijven voor 29/10/2018)en op het G. Grardplein kan je met de kids je eigen Jack 'o Lantern gaan uithollen en versieren

Griezelstoet en heksenverbranding

Op Halloween begint om 19:15 de grote Halloweenstoet met heksen, vampiers en monsters en traag maar zeker gaan ze op weg naar het strand! Daar wordt om 20:00 de Opperheks op de brandstapel gezet en teruggestuurd naar de hel! Wanneer de heks is verslagen is het tijd voor vuurwerk!

Andere griezelige activiteiten

Op 26 oktober is er voor de sportievelingen een Halloween mountainbike toertocht. Je fietst door het donker over een afstand van 23, 33 of 46 km en wie weet wat voor monsters je op weg tegenkomt! 

Schrijf je eigen griezelverhaal samen met griezelauteur Kris Kowlier tijdens de Bib Late Night in de bibliotheek van Koksijde. Kinderen van het 3e tot 6e leerjaar kunnen op 29 oktober hun favoriete griezelverhaal in het donker zoeken en ook zelf een verhaal schrijven! Wie weet komt er wel een nieuwe Stephen King uit de bus. In de bib kun je je gemakkelijk inschrijven voor de Bib Late Night.

De dag erna (30 oktober) is er voor de allerkleinsten een voorleessessie van griezelverhalen in de bib van Koksijde.


 

Bekijk ook eens de Halloweenactiviteiten in de andere kustgemeenten:

Nog meer Halloweenplezier:

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer