Lichtfestival Knokke

Lichtfestival KnokkeOpgelet dit is het evenement van 2018. Voor het Lichtfestival 2019 kan je alle info terugvinden in onze nieuwe blogpost 'Lichtfestival in Knokke-Heist, een winterevenement om niet te missen!'

Wat geeft je nu meer een kerstgevoel dan de overdaad aan kerstlichtjes in de straten? Knokke heeft dat goed begrepen en start vanaf dit jaar met een Lichtfestival tijdens de kerstperiode! Van 8 december tot 6 januari 2019 maak je een 'reis langs de sterren' met de Kleine Prins!

Lichtfestival promo banner Knokke
Foto via My Knokke Heist

De Kleine Prins in Knokke

Inspiratie voor het festival haalt Knokke dit jaar uit het boek van Antoine de Sain-Exupéry 'De Kleine Prins', waarin het hoofdpersonage van planeet tot planeet reist en er merkwaardige figuren tegenkomt. 3 kilometer lang volg je de prins op zijn avontuur langs een parcours met innovatieve en interactieve lichtinstallaties. Het thema komt ook nog eens terug in de kerstverlichting in de stad: de winkelstraten en pleintjes worden versierd met gloeiende planeten en prachtige sterren. 

Ontdek het parcours met een app

Om het parcours zo interactief mogelijk te maken, kun je met behulp van een smartphone app de verschillende installaties gaan ontdekken. Met de app krijg je dan het verhaal rond de 8 verschillende werken te horen.

Praktisch

Op 8 december is het openingsevenement om 17:00. De show duurt dan tot 22:00. Na de opening kun je het parcours doen op 9, 15 en 16 december en doorlopend van 21 december tot en met 6 januari. Het parcours is telkens te ontdekken van 17:00 tot 22:00 en je vertrekt vanaf de dienst Toerisme in Knokke.

BELANGRIJK: op 24 en 31 december kun je het parcours niet doen.

Andere leuke winteractiviteiten

Ijspiste in Knokke

Toon je schaatskunsten (of probeer gewoon overeind te blijven) op de overdekte schaatspiste in Knokke! Voor de niet-schaatsers zijn er verschillende standjes en een kermis zodat ze zich niet vervelen.

Wanneer?

30 november 2018 tot 6 januari 2019

Waar?

Alfred Verweeplein 1

Hoe laat?

Dagelijks van 10:00 tot 22:00

Prijs

€ 6,- (incl. schaatsen)


Ontdek nog meer winterpret aan de Belgische kust:

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer