Kerstvakantie aan zee: 9 leuke winteractiviteiten aan de Belgische kust om met de kinderen te doen

Kerstvakantie aan zee: 9 leuke winteractiviteiten aan de Belgische kust om met de kinderen te doenIn de kerstvakantie naar zee met de kinderen, maar nog geen idee wat je er allemaal kunt doen? Lees dan snel verder!

Het lichtfestival in Knokke meemaken

Lichtfestival Knokke

Ook dit jaar pakt Knokke uit met een lichtfestival! Ontdek er alles over in onze blog 'Lichtfestival in Knokke-Heist, een winterevenement om niet te missen!'

De Kerstman bezoeken

kerstman maak selfie met meisje

In Middelkerke, Nieuwpoort en Oostende staat er dit jaar een klein huisje van niemand minder dan de kerstman! Laat je kleine spruit (of de al iets grotere) kennis maken met de vrolijke man met de witte baard en het rode pak en wie weet heeft hij zelfs een cadeautje bij!

Schaatsen op de kerstmarkten aan de Belgische kust

meisje schaatst op vijver

Het is nooit te vroeg om je kinderen te leren schaatsen. In de verschillende kustgemeentes worden er ijspistes aangelegd: in De Panne en Middelkerke zijn het overdekte ijspistes en in Oostende zelfs een drijvende! Voor kinderen wordt er vaak gewenningschaatsen of kinderdisco georganisseerd en ze kunnen zich op bepaalde tijdstippen ook laten schminken.

Ontdek waar je overal kunt schaatsen aan de Belgische kust!

Een lekker hapje gaan eten in een van de kindvriendelijke restaurants aan de kust

Hartjes wafels

Een restaurant waar ook de kinderen genieten? Zo zijn er wel een heel aantal aan de Belgische kust! Oberbayern in Blankenberge is niet enkel uniek vanwege het Beierse interieur, maar ook door de speelhoek in de zaak! In Oostende is het in het Maria Hendrikapark heerlijk vertoeven bij 't Koninginnehof, want de kinderen kunnen er fijn spelen. Titanic in Knokke heeft dan weer een grote indoor speeltuin waar de kinderen naar hartelust kunnen rondrennen. Voor nog meer kindvriendelijke restaurants, check dan zeker even onze blog Met de kinderen op restaurant aan de Belgische kust, waar kan dat?

Winterwandeling in het Zwin maken

Het Zwin

Een wandelingetje in het winterlandschap van het Zwin in Knokke is niet enkel leerrijk, maar ook superleuk voor de kinderen! De hele kerstvakantie* lang kun je het kerstpacours doen: je leert er welke vogels blijven overwinteren (zoals Helmut de Flamingo), hoe je het beste vogeltjes eten geeft én de kinderen mogen ook zelf vogelvoer maken! Opwarmen kan met een tasje soep van The Shelter!

Bestel tickets voor het kerstparcours

*Het Zwin is niet open op 24,25 en 31 december en 1 januari

Voor nog meer winterwandelingen aan de Belgische kust, klik hier!

Je opwarmen tijdens Sterren in het Park in Middelkerke

Sterren in het Park Promo

Rond de kerstperiode zijn lichtjes al wat de klok slaat: Sterren in het Park in Middelkerke is geen uitzondering! Tijdens het event krijg je een spetterende vuur- en lichtshow te zien, plezier voor jong en oud! 

Wanneer is Sterren in het Park 2019?

Vuurwerk kijken in Koksijde

Vuurwerk door een lens

Op 31 december wordt er in Koksijde prachtig vuurwerk afgestoken op het strand van Sint-Idesbald. Om 23:59 begint het vuurwerk en sluiten we het jaar af!

Kerstbellenfeest in De Panne gaan kijken

Ballen in een ballenbad

Tijdens het Kerstbellenfeest van De Panne op zaterdag 14 december 2019 is er heel wat leuks te beleven. Voor de kinderen is de mysterieuze zeepbellenshow, met een magische voertuig, gebracht door Bubblica een leuke activiteit!

Indoor Speeldorp - spelen in Bredene

Ballen in een ballenbad

Het MEC Staf Versluyscentrum in Bredene wordt op vrijdag 3 en zaterdag 4 januari 2019 omgetoverd tot een indoor speeltuin. Je kinderen kunnen dan naar hartelust spelen op de verschillende springkastelen en leuke attracties. Voor € 4,- kunnen de kinderen een halve dag spelen. Let wel: er zijn maar beperkte plaatsen, dus je kunt best op voorhand een tickets kopen aan het MEC Staf Versluys.

Geen plaatsje kunnen bemachtigen? Ga dan langs bij Hangtime in Oostende: daar is er speel- en springplezier voor zelfs de allerkleinsten!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer