8 goede voornemens voor het nieuwe jaar die je kunt volhouden

8 goede voornemens voor het nieuwe jaar die je kunt volhoudenHet is weer die tijd van het jaar waar iedereen zijn of haar goede voornemens begint te maken. Waarom men wacht tot het einde van het jaar om jezelf te verbeteren? Dat weet niemand, het zal zeker een psychologisch startpunt zijn. Maar als we er toch moeten maken, dan maken we er enkele die we tenminste kunnen volhouden!

1 | Meer bewegen

Je moet niet per sé een marathon gaan lopen in het nieuwe jaar (alhoewel het wel een hele prestatie is als je het wel doet!), maar gewoon elke dag een wandelingetje maken, of een keer per week eens gaan fietsen. 10 minuutjes per dag bewegen kan al wonderen doen!

Je kunt ook gewoon aan zee gaan wandelen of fietsen, dan krijg je ook nog wat frisse zeelucht binnen! Wist je trouwens dat als je in de winter gaat lopen of sporten, dat je dan meer calorieën verbrand? Je lichaam moet harder werken om warm te blijven en daarom zou je dus meer verbranden. Wij zijn geen wetenschappers, maar volgens dit artikel is het waar!

2 | Gezonder eten

Dat is eentje die de meesten een week of twee kunnen volhouden (en sommigen voor altijd, je weet het nooit), maar je kunt bijvoorbeeld enkele eetgewoontes aanpassen. Geen vlees meer eten bijvoorbeeld! Je denkt vast "maar dan kan ik niet meer op restaurant!". Nope, er zijn genoeg restaurants, bistro's of brasserieën waar je verschillende lekkere veggie gerechten hebt!

3 | Iets nieuws proberen

Nog nooit gesurfd? Ga dan in de zomer langs bij een van de surfclubs en vraag om een initiatieles! Je kunt ook nieuwe culinaire adresjes aan zee ontdekken, zoals Café Fleur (ontbijten bij de bloemist!) in Blankenberge of Fauvisme in Oostende. Er komen ook enkele nieuwe musea bij, zoals het vernieuwde Ensorhuis (voorzien voor juni 2019) en het Cowboy Henkmuseum in Oostende!

4 | Meer reizen

Na de feestdagen is het laatste waar je aan denkt een dure vliegvakantie boeken. Waarom niet een weekendje weg in eigen land? Je kunt de kust ontdekken, kustgemeente per kustgemeente, of gewoon de Kusttram nemen en ze allemaal ontdekken!* In onze blog vind je leuke tips en must visits voor de verschillende kustgemeentes.

* Vergeet niet je ticket opnieuw te valideren als je langer dan een uur op de Kusttram zit!

5 | Meer geld sparen

Dit voornemen ligt een beetje in lijn met het vorige. Je kunt wat euro's besparen tijdens een tripje naar zee, je moet gewoon even weten hoe! Wij hebben wel enkele tips om te besparen op een dagje aan de Belgische kust en we gingen ook eens naar Blankenberge met een klein budget!

6 | Meer ontspannen

Stress is nergens voor goed en je verdient het om jezelf wat minder op te jagen! Of het nu met een weekendje uitwaaien aan zee is, of even ontspannen in de wellness, dat maak je best voor jezelf uit.

7 | Meer boeken lezen

En waar kan dat nu beter dan in een koffiebar? In 't Leeshuus in Oostende hebben ze trouwens zelf een collectie van tweedehandsboeken, dus je kunt er daar gewoon eentje uitkiezen en genieten van een lekkere koffie!

8 | Meer vrijwilligerswerk doen

Je medemens helpen, dat is pas een voornemen. Maar ook gewoon je steentje bijdragen voor een beter milieu of vrijwilligen op een evenement telt. Aan de kust kun je met de Proper Strand Lopers in de zomer meehelpen om het strand proper te houden. Zo krijg je ook nog beweging trouwens: 2 goede voornemens in één!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer