De gezelligste kerstmarkten aan de Belgische Kust

De gezelligste kerstmarkten aan de Belgische KustKerstmis komt eraan en dat betekent één ding. We kunnen weer met z'n allen gaan rondkuieren op talrijke kerstmarkten.  Ook aan de Belgische Kust hebben ze sprookjesachtige verlichting opgehangen en hoor je vrolijke kerstmuziek. Wij van Strandverblijf lijsten voor jou op waar en wanneer de kerstmarktjes aan de Belgische Kust plaatsvinden. Gezelligheid gegarandeerd! 

Koksijde - Oostduinkerke

Jaarlijkse kerstmarkt met schaatsplezier

15/12/2018 - 6/1/2019

Deze kerstmarkt is een klassieker in Koksijde. Ieder jaar is hij even leuk voor jong en oud. Op de ijsbaan, die zich bevindt voor het gemeentehuis, kan je jezelf uitleven op de piste. De sfeervolle smulklaampjes langs de piste zorgen voor een lekkere en gezellige pauze tussen het schaatsplezier door.

’t Bos van Commerce

22/12/2018 - 6/1/2019

Een echt kerstbos op het strand? Dat vind je in Oostduinkerke-Bad. Een gezellige boshut en dagelijkse animatie zorgen voor een op en top kerstsfeer.

Kerst 1

De Panne

Kerstmarkt met animatie, optredens en overdekte ijspiste

15/12/2018 - 7/1/2018

De kerstmarkt van De Panne lijkt wel een echt sprookje. Geniet met de hele familie van de feeërieke kerstverlichting, prachtig versierde kerstchalets en elke dag van een spetterend optreden of leuke animatie. Toon ook zeker en vast je schaatskunsten op de ijspiste!

Kerst 2

Nieuwpoort

Vrolijk Nieuwpoort

21/12/2018 - 4/1/2019

Op het Marktplein in Nieuwpoort staat de Kerstman zijn buitenverblijf in een magisch gevuld kerstlandschap. Er valt hier enorm veel te beleven. Zo kan je het huis van de Kerstman bezoeken, meerijden op de kersttrein of genieten op de schaatspiste of carroussel. Dagelijkse animatie, live-optreden en een prachtige sterrenprojectie op de Stadshalle zorgen voor een dag om nooit te vergeten.

Meer over Vrolijk Nieuwpoort

Kerst 3

Oostende

Winter in het Park

30/11/2018 - 6/1/2019

In het Leopoldpark te Oostende ontdekt je de gloednieuwe kerstmarkt van de Stad aan Zee. Bij Winter in het Park wordt de gezelligste periode van het jaar nog intenser beleefd. Zo kan je er onder andere schaatsen op de vijver, genieten in de kerstchalets en van de allermooiste kerstverlichting. De animatie en talrijke acts zorgen voor een magisch moment voor jong en oud.

Meer over Winter in het Park

X-mas late night shopping

14/12/2018

Bij meer dan 150 winkels kan je op 1 december 2017 late night shoppen tot 20:00. Ideaal voor het kopen van jouw kerstcadeau’s in een gezellige sfeer. Op verschillende plaatsen kan je genieten van modeshow op de beats van enkele dj-sets.

Christmas Village

20/12/2018 - 1/1/2019

Geniet van een heerlijke glühwein of jenever op het Vissersplein in Oostende. Je baadt er in de kerstsfeer tussen de kerstanimatie en kerstmuziek. Je wordt er omringd door maar liefst 150 verlichte kerstbomen, wat voor een enorm gezellige sfeer zorgt.

Kerst 4

Middelkerke-Westende

Eisbar

14/12/2018 - 6/1/2019

Veel kerstplezier vind je op het marktplein van Middelkerke. De grootste attractie is de ijsschaatspiste. Er zijn ook verschillende chalets op deze kerstmarkt waar je lekker kan smullen. Kom naar één van de thema-avonden en geniet van de talrijke animatie.

Meer info over Eisbar Middelkerke

Kerst 5

De Haan-Wenduine 

Winterpret in't Park

14/12/2018 - 6/1/2019

Eind december wordt het park La Potinière omgetoverd tot een kerstmarkt vol sfeer en gezelligheid: je wandelt er langs verschillende chalets, proeft van allerlei lekkernijen en schaatst op de grote ijspiste!

Meer info over Winterpret in't Park

Northpole comes to Wenduine

26/12/2018 - 2/1/2019

Nieuw dit jaar in Wenduine is het evenement Northpole Comes to Wenduine: een gigantische 'dome' wordt op de markt van Wenduine neergezet en je kunt er 7 dagen lang meedoen aan verschillende workshops en initaties, genieten van sprotjes of pannenkoeken, je de longen uit het lijf zingen tijdens de karaoke of gewoon een lekker glaasje gaan drinken in de ice bar

Kerst 6

Bredene

Winterduinen

13/12/2018 - 6/1/2019

Ja ja, Bredene heeft ook een eigen kerstmarkt! De tweede editie van Winterduinen vindt dit jaar ook plaats op het Duinenplein aan de Kapelstraat in Bredene! Schaatsplezier en lekkernijen proeven aan de verschillende kerstchalets staan alvast op het programma! 

Meer info over Winterduinen

Kerst 7

Zeebrugge - Lissewege

Kerstmarkt in Lissewege

Datum nog niet bekend

Op het pleintje 'Onder de Toren' kun je bij verschillende kerststalletjes terecht voor allerlei lekkers en over het algemeen een supergezellige sfeer in een prachtige setting!

Kerstmarkt in Zeebrugge

22/12/2018

Het Marktplein van Zeebrugge wordt dit jaar omgetoverd tot een gezellig kerstdorpje waar je tussen de warme vuurkorven, kerstbomen en kerstverlichting kunt genieten van lekker eten. Voor de kleintjes is er ook animatie en ezelritjes voorzien!

Meer info over de kerstmarkt in Zeebrugge

Kerst 8

Blankenberge

Winterhappening met ijspiste

15/12/18 - 6/1/2019

Een echte aanrader deze kerstperiode is de Winterhappening met ijspiste in Blankenberge. Tal van gezellige kerstkraampjes en lekkere glühwein zorgen voor een magische avond.

Meer info over de Winterhappening

Kerst 8

Knokke-Heist

Kerstmarkt met ijspiste

30/11/2018 - 6/1/2019

De grote en overdekte ijspiste op het Alfred Verweeplein in Knokke-Heist is weer een echte place to be tijdens de eindejaarsperiode. Je vindt er ook lekkere hapjes, drankjes en kermis om jong en oud te entertainen.

Kerst 9

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer