Winter in het Park

Winter in het Park

Van december tot januari vind in het Leopoldpark in Oostende Winter in het Park plaats! Het evenement is een grote kerstmarkt waar je de gezelligste periode van het jaar nog intenser beleeft! 

Proeven bij één van de kerstchalets

Kerstmarkt Winter in het Park in Oostende

Tijdens Winter in het Park in Oostende geniet je van lokale en internationale lekkernijen bij de verschillende kerstchalets die overal opgesteld staan. Proef van heerlijke Franse kazen, Tibetaanse specialiteiten, sangria, glühwein en meer! 

Er is niet enkel wat te proeven: voor degenen die nog geen kerstcadeautjes onder de boom hebben liggen zijn er verschillende chalets die unieke kledij, handgemaakte accessoires en leuke hebbedingetjes verkopen. Ideaal om dan toch maar even te gaan kerstshoppen!

Schaats op de vijver

Schaatsbaan Winter in het Park Oostende

Uniek aan de Belgische kust is dat je in Oostende kunt schaatsen op de vijver tijdens Winter in het Park! Schrik dat je door het ijs zal vallen? Geen paniek: de ijspiste drijft namelijk op het water. Je kunt dus zeker niet door het ijs zakken.  Dit jaar is de schaatspiste ook overdekt.

Je betaalt € 9,50 voor een schaatsticket: de schaatsen zijn dan inbegrepen in de prijs. 

Opwarmen in de winterbar

Gezellig even helemaal in de kerstsfeer ondergedompeld worden? In de winterbar waan je je net in een chalet in de Ardennen! Je kunt er terecht voor een lekker hapje en een drankje, met vrienden, familie, collega's of gewoon met z'n tweetjes. 

 


Praktische informatie Winter in het Park

Hoe geraak ik bij Winter in het Park in Oostende?

Met de auto naar Winter in het Park

Ben je met de auto? Dan kun je je parkeren bij betaalparking Kursaal 1 (5 minuten wandelen) of de Zeeparking (Hendrik Serruyslaan 2, 3 minuten wandelen). In de straten rondom het park is het voornamelijk de groene of oranje zone. Check Parkeren in Oostende voor meer informatie.

Gratis parkeren kun je op de randparking Maria Hendrikapark: te voet is het een kwartiertje wandelen, met buslijn 1 doe je er 18 minuten over. De Strandparking achter het station is ook open in december!

Met het openbaar vervoer naar Winter in het Park

Ben je met de trein in Oostende? Neem dan de Kusttram richting De Panne en stap af aan de Kusttramhalte Marie Joseplein. Van daaruit is het 3 minuten wandelen naar het Leopoldpark. Vanaf het station is het 12 minuten wandelen.

Met de bus kun je afstappen aan de halte Oostende Stadhuis. De lijnen 6, 50, 51, 52, 53, 68, 69, 81 en 86 komen langs deze halte. Vanaf deze halte is het zo'n 5 minuten wandelen.

Openingsuren Winter in het Park

Winter in het Park te Oostende is iedere dag open. 

  • Maandag tot donderdag: 12u tot min. 21u, max. 24u
  • Vrijdag: 12u tot min. 22u, max. 01u
  • Zaterdag: 11u tot min. 22u, max. 01u
  • Zondag: 11u tot min. 22u, max. 24u

Opgelet: op 24/12 en 31/12 is de kerstmarkt open van 11u tot 17u. Op 25/12 en 01/01 van 14u tot min. 21u, max 24u.


Bezoek de website van Winter in het Park

Ontdek ook:

Aanbevolen door Strandverblijf in Oostende

Ontdek meer