Een dresscode aan zee: een goed idee?

Een dresscode aan zee: een goed idee?Deze zomer introduceert Knokke een 'dresscode': op de winkelstraat staat een grens geschilderd met aan de ene kant een bikini, zwemshort en slippers, en aan de andere kant een jurk, schoenen en een broek. Zo wil de stad bezoekers aansporen om niet in hun zwemkledij te gaan shoppen of door de winkelstraten te wandelen. 

Lippenslaan Knokke

Het is eerder met een knipoog bedoeld, maar we zijn wel overtuigd dat het voor iedereen aangenamer is als de strandkledij op het strand blijft

- schepen Anthony Wittesaele (GBL)

Er worden geen boetes uitgedeeld als je wél in bloot bovenlijf of bikini gaat shoppen, dus het is eerder een ludieke manier om de toeristen te vragen of ze zich willen aankleden als ze het strand verlaten.

In Zuid-Frankrijk zijn er wel enkele kuststeden waar dit beboet wordt, vooral omdat het lokale volk het beu was dat men in bloot bovenlijf of bikini ging shoppen.

Bron: kw.knack.be

Wat vind jij?

Heb je ook liever dat men een kleedje of t-shirt moet aandoen voor ze gaan shoppen? Of neem je geen aanstoot aan een bikini of bloot bovenlijf?


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer