Herfstcharme aan de kust weer op komst!

Herfstcharme aan de kust weer op komst!De vakantie zit erop, de dagen beginnen terug te korten en de temperatuur begint de zakken! Drie dingen waaraan we kunnen merken dat de herfst weer in aantocht is! En dat is nu net een reden meer om onze Belgische kust op een hele andere manier te gaan ontdekken. Dus waar wachten jullie op? 

Vitamin-Sea

Oké akkoord… Het is héél leuk om in de zomer te kunnen zonnebaden met de voetjes in het zand en een fris briesje in de nek. Maar het is net dát fris briesje dat voor ons echt heel gezond is! Nu de temperaturen terug beginnen te dalen, is het de ideale moment om eens lekker te gaan uitwaaien aan zee. Eens de toeristische plaatsen terug wat rustiger zijn is er niets leuker dan met een dikke trui op het strand te wandelen en de zeelucht op te snuiven, toch?  Van echte ‘Vitamin-Sea’ gesproken! Voor een ontspannend en relaxed gevoel moet je gewoonweg aan de Belgische kust zijn.

Check het weer eens voor de komende dagen… Misschien kan je er dit weekend nog heen?!

DE BELGISCHE KUST HET WEER

 

Natuurreservaten op zijn best

De kust is in de herfst puur natuur…Letterlijk! Waarom steeds naar de Ardennen of de Kempen vluchten wanneer de kust, pracht en praal aan natuur te bieden heeft?  De duinen kleuren rood, de stranden zijn donkerder, … De fauna en flora  worden door de seizoenswisseling net dat ietsje meer in de kijker gezet.  En voor die reden is dit het moment om eens een natuurreservaat te gaan bezichtigen. Kleurrijke fotokiekjes gegarandeerd! Het Zwin is één van de bekendste en grootste natuurreservaten langs de Belgische kustlijn maar tal van andere centra hebben ook heel wat moois te bieden;

Tijd voor een herfstwandeling

Herfst? Dat brengt prachtige wandelingen en fietsroutes met zich mee. Het is niet te warm en niet te koud. Ideaal weer dus. Onze kustlijn heeft talrijke routes die een fervent wandelaar of fietser uitstekend zullen vinden. Maar ook wanneer je net iets minder sportief bent ingesteld kan je aan zee enkele leuke activiteiten terugvinden die sport en entertainment combineren. Zo organiseert Oostende speciaal in het teken van de herfst enkele herfstzoektochten. Dat wordt een weekendje boeken!

Strandverblijf gaf vorig jaar al enkele pareltjes van routes mee.

Een warme koffie of chocomelk met een stukje taart!

Weg ijsjes en weg cocktails! Bij dit weer hoort een kleine aanpassing van de menu en drankenkaart. Welkom ‘warme choco’ en hallo taart! Na dat heerlijk uitwaaien op het strand en het opsnuiven van de nodige portie ‘Vitamin Sea’, kan een kopje koffie ook al eens deugd doen. Gelukkig zijn er tal van heerlijke koffiebars, tearooms en brasseries langs de kustlijn te vinden!

Honden weer op het strand tijdens de herfst

Niet alleen wij kunnen genieten van een gezonde zeebries maar ook je viervoeter is een uitstekende kandidaat. Jammer genoeg is het in de zomermaanden niet toegelaten om met honden het strand te betreden. Vanaf midden september- begin oktober kan dat gelukkig weer wel. Dus plan je binnenkort een herfstvakantie of weekendje weg naar zee?  Neem dan zeker je viervoeter mee!

Er zijn tal van hondenstranden waar je terecht kan met je trouwe huisdier zonder dat daar een leiband aan te pas hoeft te komen!

Wil jij erachter komen waar en wanneer je moet zijn? Neem dan zeker eens een kijkje op onze honden info pagina voor meer informatie.

 

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer