5x korte wandelroutes aan zee
Populaire artikels over de Belgische Kust

5x korte wandelroutes aan zeeWandelen, wandelen, wandelen… De Belgische kust heeft ons op dat gebied zoveel moois te bieden. Of het nu door de duinen is, in de bossen of door het prachtige erfgoed die de kustgemeenten voorhanden hebben. Aan zee vinden we ongetwijfeld een paar van de mooiste wandelroutes in België terug. Maar die ellenlange routes zijn niet meteen voor iedereen weggelegd. Daarom hebben wij voor al diegenen die nog niet meteen doorwinterde wandelaars zijn, enkele mooie wandelroutes uitgezocht die de kaap van 8km niet overschrijden.

Duinpanpad | Bredene

Deze uitstekende wandelroute geeft je een unieke kijk op de natuur in Bredene. En die is in deze kustgemeente allesomvattend. Duinen, polders, strand en bos… In deze route kan je het allemaal bewonderen ongeacht het seizoen. De wandelroute brengt je ook voorbij een aantal bezienswaardigheden van de badplaats. Maar die houden we nog liever even geheim…Op ontdekking maar!

Afstand: 5,6km
Startpunt: het MEC Staf Versluys.

Saswandeling | Bredene

Een wandelroute die eens wat anders brengt dan alleen een route door het bos of het strand. Deze wandeling brengt je een unieke kijk op het afwateringssysteem in Bredene en combineert het stedelijke met de natuur. Een leuke combinatie en een interessante wandeling voor diegenen die niet te lang onderweg willen zijn.

Afstand: 6 km
Startpunt: MEC Staf Versluys

Benieuwd naar meer? Bekijk dan even onze pagina wandelen in Bredene


Vossenpad | De Haan

Een wandelroute waarbij je je ogen zeker de kost kan geven. Deze wandeling brengt je voorbij enkele charmante plekjes in  De Haan zoals het bekende tramstationnetje. Verder laat deze route je ook kennismaken met het dierenpark waar je de interactie tussen dier en natuur nog maar eens kan bewonderen. En ook de uitkijktoren die op het pad ligt kan vast en zeker een hoogtepuntje worden.

Afstand: 4 km
Startpunt: Infokantoor De Haan (Tramhuisje)

Voor meer wandelingen in De Haan neem een kijkje op onze pagina


Cabourpad | De Panne

Het Cabourpad brengt je zelfs tot op de landsgrens en laat je kennismaken met de oudste duinen van de Belgische kust. Ze laten je een uniek natuurlijk proces zien die de duinen tot fossielen omtoveren. Een ontspannende en unieke wandeling die je een andere kant van De Panne laten zien.

Afstand: 4,7 km
Startpunt: Bezoekerscentrum Duinpanne, Olmendreef 2, 8660 De Panne

Benieuwd naar meer? Bekijk dan even onze pagina wandelen in De Panne


Stadswandeling | Nieuwpoort

Een prachtige wandeling die de hoogtepunten van de stad in de kijker zet. Met deze route ontdek je het oorlogsverhaal die de stad kenmerkt, maar kom je ook in enkele charmante plekjes terecht zoals de Kinderboerderij, de haven en het sluizencomplex. Één wandeling voor tientallen Nieuwpoortse pareltjes.  

Afstand: 7,5 km
Startpunt: Bezoekerscentrum Westfront, Kustweg 1, 8620 Nieuwpoort

Voor meer wandelingen in Nieuwpoort neem een kijkje op onze pagina

 


Wat vond je van deze wandelingen?

Deel jullie foto’s en ervaringen met ons via hallo@strandverblijf.be, Facebook Messenger of  Instagram met @strandverblijf


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer