Zeebrugge wil strandredders vroeger op post
Featured op strandverblijf

Zeebrugge wil strandredders vroeger op postAangezien veel Belgen wederom besluiten om hun eerstvolgende vakantie in eigen land te spenderen, nemen verschillende steden nu al maatregelen om de grote toeristenstroom veilig te kunnen ontvangen. Met name aan de kust worden er momenteel verschillende mogelijkheden bekeken en plaatselijk ook al acties ondernomen om de vele bezoekers in de mate van het mogelijke te verspreiden.

Zo heeft het Brugse stadsbestuur ervoor gekozen om al vroeger strandredders in te zetten en meer recreatiemogelijkheden te voorzien in Zeebrugge-bad. Verschillende uitbaters van surfclubs aan de kust geven immers aan dat het ledenaantal door de corona crisis flink is toegenomen.

De badstad ambieert bijgevolg om de zone voor brandingsporten uit te breiden in de richting van Blankenberge. Vorig jaar werd de badzone in Zeebrugge omwille van de corona crisis al uitgebreid zodat er meer spreiding mogelijk was. 

Met de vervroegde inzetting van reddingsteams, bijvoorbeeld tijdens bepaalde verlengde weekends als Hemelvaart, wil het stadsbestuur er ten eerste op toezien dat bezoekers veilig kunnen baden.

Verder kunnen zij ervoor zorgen dat de opgelegde maatregelen, zoals het bewaren van de nodige afstand, steeds gerespecteerd worden.

Herlees hier het originele artikel:

Bron: weekend.knack.be & 2HB


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer