7 redenen waarom de Belgische Kust niet om te janken is

7 redenen waarom de Belgische Kust niet om te janken isVolgens de Nederlandse Natuurvereniging is de Belgische Kust om te janken. Nochtans zijn er genoeg plekjes en troeven die van de Belgische Kust een toplocatie maken voor dagjestoeristen en natuurliefhebbers. Hier zijn 7 redenen waarom onze kust een prachtige vakantiebestemming is.

1. Talloze natuurreservaten waar je van de stille natuur kunt genieten

Het Zwin Knokke

Als je geen fan bent van de ‘muur’ die grenst aan de kust, dan heb je toch nog veel mogelijkheden om van rust en natuur te genieten. Denk maar aan het Zwin in Knokke-Heist, maar ook aan de Westhoek (het oudste natuurreservaat van Vlaanderen) in De Panne en de Doornpanne in Koksijde, waar de Hoge Blekker boven het landschap uit torent. In de Ijzermonding in Nieuwpoort kun je zelfs (als je geluk hebt) zeehondjes spotten.

 

2. Eten en drinken zijn nooit ver weg

Lamuzette knokke restaurant interieur

Van al dat wandelen en/of fietsen krijg je zeker honger, dus het is handig om een uitgebreide keus aan restaurants en bars te hebben. Van goedkope frietjes tot een diner in een sterrenrestaurant, voor iedereen is er wel wat te vinden aan de Belgische kust. Weet je niet goed waar te beginnen zoeken naar de beste eetplekkjes? Doe wat inspiratie op in één van deze blogposts!

 
 
 

Terrasjes aan de Kust: 7 toppers

5 topadressen aan de Belgische Kust voor overheerlijke verse vis

Gezellig dineren met zicht op zee: 12 topadresjes

5 keer lekker ontbijten aan de Belgische Kust

3. Zelfs bij slecht weer is er vanalles te doen

Cinema rio De Haan

Het weer in België is misschien niet altijd goed, maar zelfs bij slechter weer kun je veel doen aan de kust. Je kunt een gokje wagen in één van de casino’s, het leven onder de zee ontdekken in Sea Life of gezellig een filmpje meepikken in Cinema Rio in De Haan.

Voor meer tips bekijk je best ook even Wat bij slecht weer aan de Belgische Kust?. Zo ben je altijd voorbereid op het weer!

 

 

4. Shoppen tot je er bij neervalt

Lily Oostende Shopping Winkel Mode

Knokke wordt ook wel eens ‘Petit Paris’ genoemd omwille van de vele winkelstraten, maar de Belgische kust heeft tal van boetiekjes waar jouw innerlijke fashionista haar hartje ophaalt. Wandel met je armen vol shoppingbags door de Zeelaan in Nieuwpoort of schuim op zondag de verschillende designwinkels af in Oostende.

 

 

5. Activiteiten om u tegen te zeggen

Wavekarting Noordzee Belgische Kust

Nooit een saai moment aan de kust: rijd een rondje met één van de gekke fietsen van De Lustige Velodroom in Blankenberge of waag je aan Wavekarting op de Noordzee. Daarnaast is er ook nog The Outsider Coast in Nieuwpoort, die tal van spannende activiteiten aanbieden aan de Belgische Kust, zowel in als uit het water!

6.Speelparadijs voor kinderen

Hoge Blekker Koksijde Duin

Aan de Belgische Kust beleeft je kind nooit een saai moment. Laat je kroost ravotten op het strand, rollen van de Hoge Blekker of het dierenrijk in het Zwin ontdekken, of neem ze mee naar Plopsaland in De Panne! Er zijn ook tal van restaurants waar je kleine kapoen even kan uitrusten na al het spelen.

 

 

7. Rijkelijk gevulde kalender

Kalender datum

Het hele jaar door valt er van alles te beleven aan de Belgische kust. In de winter zijn er  tal van gezellige kerstmarkten waar je een glaasje Glühwein kunt drinken en in de lente is er de Week van de Zee in Oostende en de Havenfeesten in Blankenberge. De zomer is natuurlijk het hoogseizoen, maar er is dan ook veel te doen! Elke zomer staat het Q-Beachhouse in Oostende en voor degenen die geen genoeg kunnen krijgen van de festivalzomer zijn er verschillende festivals in juli en augustus. In de herfst kun je genieten van een geleide wandeling door één van de vele natuurreservaten aan de Belgische Kust.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer