4 ruiterroutes die je in De Panne te paard kan ontdekken
Featured op strandverblijf

4 ruiterroutes die je in De Panne te paard kan ontdekkenOntdek deze 4 adembenemende ruiterroutes in De Panne. De Panne is de perfecte locatie voor een vakantie te paard. Kruip in het zadel en ga mee op een begeleide wandeling door de duinen, het bos of op het strand of geniet van 1 van de 4 volgende routes, samen met je eigen paard.

Paardrijden in De Panne

Met bijna 40km aan routes en paden is De Panne één van de beste locaties aan de Belgische kust om met je paard te genieten aan zee.

Praktische info – paardrijden in De Panne

Bereid je voor op een avontuur te paard, maar vergeet niet rekening te houden met de natuurlijke ritmes en de voorschriften voor ruiters:

  • Het uitgestrekte strand van De Panne biedt de perfecte setting voor een opwindende galop, vooral bij eb. Controleer de getijden en let aandachtig op de informatieborden die bij elke strandtoegang staan voor eventuele (tijdelijke) regels.
  • Let op, tijdens de zomermaanden zijn er beperkingen voor paardrijden op het strand. Het stuk strand tussen de grens met Koksijde en het ruiterspad bij H. Conscience en het overige strand is tijdens de zomermaanden, van 15 juni tot en met 20 september, tussen 10u en 19u, off-limits voor ruiters.

IDENTIFICATIENUMMER VERPLICHT

Om de ruiterpaden van De Panne te ontdekken, dien je een zichtbaar identificatienummer aan beide zijden van je paard te bevestigen.

Dit identificatienummer kan je kopen bij het toerismekantoor van De Panne voor €55. In ruil krijg je een prachtig zadeldoek met jouw geborduurd identificatienummer en een plastic nummer (twee stuks) die je aan je eigen zadeldoek kunt vastmaken.

Als je alleen het identificatienummer wilt kopen (zonder zadeldoek), dan betaal je €25.

Hier is hoe het werkt:

Bezoek het toerismekantoor van De Panne (Zeelaan 21 - 058 42 18 18 - visit@depanne.be) met de identiteitskaart en gegevens van de ruiter (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en -plaats).

Je ontvangt onmiddellijk je zadeldoek en/of identificatienummer.

Manèges in De Panne


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer