Art Nocturne Knocke 2019

Art Nocturne Knocke 2019

Art Nocturne Knocke keert ook dit jaar terug: de 44e editie van de internationale kunstbeurs strijkt neer in CC Scharpoord en dat wordt weer genieten van nationale en internationale kunst op 1 plek!

Wat is Art Nocturne Knocke?

Art Nocturne Knocke betekent kunst beleven en exclusief genieten in een zomerse sfeer aan zee! Verschillende kunsthandelaars en kunstliefhebbers worden tijdens Art Nocturne Knocke samengebracht. Elk jaar worden er 40 standen geselecteerd die werken van verschillende kunstenaars aanbieden en vorig jaar kwamen er maar liefst 10.000 kooplustige kunstliefhebbers langs om eens een kijkje te nemen.

TINTIN Bras croisés -

TINTIN Bras croisés - "Le Manteau de l'enfance" Le Belge

Kuifje gedrapeerd in een Belgische vlag, kan het nog Belgischer? Dit kunstwerk van Peppone kan je vinden op de Bel-Air Fine Art stand, waar je eveneens de miniversies van de werken van Laurence Jenkell en de werken van de Belg Joël Moens De Hase en de Brit Nick Veasey kan bewonderen.

NapoliDeze muurverlichting van het Belgische Kinetura Design is een must-see op de Nocture. Het verrassende gepatendeerde concept van de kunstenaars-architecten brengt een muur, een lamp of een decoratiemeubel tot leven met behulp van langzame transformaties in vorm en licht.

Napoli

Deze muurverlichting van het Belgische Kinetura Design is een must-see op de Nocture. Het verrassende gepatendeerde concept van de kunstenaars-architecten brengt een muur, een lamp of een decoratiemeubel tot leven met behulp van langzame transformaties in vorm en licht.

Chris TapOok Nederlander Chris Tap is van de partij. Met zijn sculpturen, veelal gebaseerd op roofdieren, uit verschillende materialen trekt hij de aandacht van elke bezoeker. Tegenover zijn stand, kan je hem gereld live aan het werk zien tijdens het productieproces van zijn laatste creatie.

Chris Tap

Ook Nederlander Chris Tap is van de partij. Met zijn sculpturen, veelal gebaseerd op roofdieren, uit verschillende materialen trekt hij de aandacht van elke bezoeker. Tegenover zijn stand, kan je hem gereld live aan het werk zien tijdens het productieproces van zijn laatste creatie.

People themeNaast beeldhouwwerken, is er natuurlijk ook een onuitputtelijkheid van fenomenale schilderijen. Onder andere de Tsjechische Silvia Strobos-Buch stelt haar frisse werken tentoon, naast 10-tallen andere schilders. Voor elk wat wils.

People theme

Naast beeldhouwwerken, is er natuurlijk ook een onuitputtelijkheid van fenomenale schilderijen. Onder andere de Tsjechische Silvia Strobos-Buch stelt haar frisse werken tentoon, naast 10-tallen andere schilders. Voor elk wat wils.

People themeNaast beeldhouwwerken, is er natuurlijk ook een onuitputtelijkheid van fenomenale schilderijen. Onder andere de Tsjechische Silvia Strobos-Buch stelt haar frisse werken tentoon, naast 10-tallen andere schilders. Voor elk wat wils. People themeNaast beeldhouwwerken, is er natuurlijk ook een onuitputtelijkheid van fenomenale schilderijen. Onder andere de Tsjechische Silvia Strobos-Buch stelt haar frisse werken tentoon, naast 10-tallen andere schilders. Voor elk wat wils. People themeNaast beeldhouwwerken, is er natuurlijk ook een onuitputtelijkheid van fenomenale schilderijen. Onder andere de Tsjechische Silvia Strobos-Buch stelt haar frisse werken tentoon, naast 10-tallen andere schilders. Voor elk wat wils. People themeNaast beeldhouwwerken, is er natuurlijk ook een onuitputtelijkheid van fenomenale schilderijen. Onder andere de Tsjechische Silvia Strobos-Buch stelt haar frisse werken tentoon, naast 10-tallen andere schilders. Voor elk wat wils.

Ook dit jaar past de nocturne zich aan volgens de wensen van de bezoekers. Met hun dynamische formules in samenwerking met internationale kunsthandelaren, kunnen ze inzetten op kwaliteit en originaliteit en werken leveren die jong en oud bekoren. Ook op deze beurs zet men dus in aan de algemene trend van het eclecticisme waarbij de kunstliefhebber op zoek gaat naar een harmonie tussen jonge en oude kunst in alle soorten maten, vormen en stijlen.

Sculpture link

 Snoepjessculptuur met de Belgische vlag van Laurence Jenkell voor de Sculpture Link

In het kader van Art Nocturne Knocke vind ook Sculpture Link plaats. Dit jaar kun je van op de zeedijk van Knokkede monumentale en kleurrijke snoepjes van Laurence Jenkell volgen tot aan de expositie in CC Scharpoord. De artiste uit Vallauris haar basisidee is het uitvergroten van alledaagse zaken, zoals bonbons. De sculpturen die daaruit voortkomen zijn geschikt voor alle soorten bewerkingen als beschilderen, graveren of zelfs erop projecteren. Met haar moderne inzichten is ze internationaal bekend en is het een voorrecht voor de Belgische kust om haar werken tijdelijk te mogen dragen. Bij de Art Nocturne Knockebeurs kan je bij de Bel-Air Fine Art stand trouwens kleinere versies van de werken kopen.

Algemene informatie

Waar

Te CC Scharpoord in Knokke - Toon me de locatie

Wanneer

Van 10 tot 18 augustus 2019, telkens van 16 tot 21 uur.

Prijs

  • Gratis tot 18 jaar
  • Toegangsticket: € 15,00  
  • Toegangsticket met catalogus en drankje: € 25,00

Like Art Nocturne Knocke op Facebook

Aanbevolen door Strandverblijf in Knokke-Heist

Ontdek meer

Blogberichten uit Knokke-Heist