Internationaal vuurwerkfestival Knokke-Heist

Internationaal vuurwerkfestival Knokke-Heist

 Al sinds 1970 brengen jaarlijks verschillende landen op het strand van Knokke spetterendevuurwerkshows van wereldklasse.  Ze strijden om de titel voor mooiste vuurwerkshow en dat belooft al voor de toeschouwers! Laat je verbazen door de lichtkunsten van de meesters van het vuurwerk in augustus op het strand van Knokke-Heist.

Wereldtop vuurwerkshows

Als je het vuurwerkfestival gaat vergelijken met andere in de wereld, dan mag Knokke-Heist absoluut in het rijtje staan tussen de andere top vuurwerkfestivals zoals Cannes, Hannover of Monte Carlo. De shows zijn verdeeld over verschillende dagen, dus als je er eentje mist kan het geen kwaad. 

Het is niet enkel vuurwerk hoor: het spektakel wordt vergezeld door afgestemde muziek, die speciaal voor de show wordt ontworpen zodat je een mooi geheel te zien krijgt. 

Kom mee genieten van dit geweldig spektakel op het strand van Knokke-Heist!

Programma internationaal vuurwerkfestival Knokke-Heist 2023

Beleef dit geweldig vuurwerkspektakel met prachtig siervuurwerk en gigantische vuurwerkpijlen, ondersteund door muziek! Het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke gaat dit jaar door van 18 tot en met 26 augustus 2023.

Op 18, 20, 22, 24 en 26 augustus zuller vier verschillende landen een vuurspektakel brengen, telkens om 22:00. Op 26 augustus wordt het Internationaal Vuurwerkfestival afgesloten en wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Waar vuurwerk kijken?

Je kunt je neervlijen in het zand met een handdoek of klapstoel, op het terrasje van een van de vele zaken op de zeedijk of zelfs in één van de strandbars! Tijdens het Vuurwerkfestival zijn de bars open tot 22:00, maar om uiterlijk 23:00 moeten de strandbars ontruimd zijn.

Let wel: als er veel regen en/of sterke wind aanwezig is bestaat de kans dat de vuurwerkshow niet door kan gaan.


Locatie: Strand t.h.v. de Meerlaan - Toon de locatie

Kom je met de auto? Bekijk dan zeker onze Parkeren in Knokke pagina!

Met het openbaar vervoer? Dan neem je best lijn 12 Knokke - Het Zoute - Oosthoek (Het Zwin) en stap je af bij de halte Knokke Meerlaan. Van hieruit is het nog zo'n 3 minuutjes wandelen naar het strand. Plan je route met de routeplanner van De Lijn!

 

Aanbevolen door Strandverblijf in Knokke-Heist

Ontdek meer

Blogberichten uit Knokke-Heist