Lichtfestival in Knokke-Heist

Knokke licht op tijdens de wintermaanden! Tijdens de tweede editie van het Lichtfestival in Knokke kan je een interactief parcours langs innovatieve lichtinstallaties volgen in het thema van De Kleine Prins.

De Kleine Prins in Knokke

Inspiratie voor het lichtfestival haalt Knokke dit jaar uit het boek van Antoine de Sain-Exupéry 'De Kleine Prins', waarin het hoofdpersonage van planeet tot planeet reist en er merkwaardige figuren tegenkomt. 3 kilometer lang volg je de prins op zijn avontuur langs een parcours met innovatieve en interactieve lichtinstallaties. Het thema komt ook nog eens terug in de kerstverlichting in de stad: de winkelstraten en pleintjes worden versierd met gloeiende planeten en prachtige sterren. 

Ontdek het lichtparcours met een app

Om het lichtparcours zo interactief mogelijk te maken, kun je met behulp van een smartphone app de verschillende installaties gaan ontdekken. Met de app krijg je dan het verhaal rond de verschillende werken te horen.

Een licht- en luisterspel voor de hele familie

Tijdens de kerstvakantie kun je elke dag samen met de kinderen of kleinkinderen het hele lichtparcours volgens en zo de reis langs de sterren maken. Het Lichtfestival in Knokke is een dan ook ideale activiteit om in de kerstvakantie met de hele familie te doen!

Praktisch

Het lichtfestival van Knokke vindt plaats op volgende dagen tussen 17u00-21u00;

  • 7 & 8 december 2019
  • 14 & 15 december 2019
  • 21, 22 & 23 december 2019
  • van 25-30 december 2019
  • van 1-5 januari 2020

Nota: op 24 en 31 december kun je het parcours niet doen

Aanbevolen door Strandverblijf in Knokke-Heist

Ontdek meer

Blogberichten uit Knokke-Heist