Beleef de Belgische kust

Als iemand de Belgische kust zegt, dan denken we aan het Zwin in Knokke, het Casino van Blankenberge of aan het Kursaal in Oostende. Maar er is zoveel meer om te ontdekken aan de Belgische kust! (Met de Kusttram geraak je trouwens zowat overal!) 

67 km strand 

Langs onze kust loopt een groot stuk strand, dat niet enkel 67 km lang is, maar ook 500 meter breed en de duinengordel daarachter kan tot 2,5 km breed zijn! Veel van de zeedijk wordt overschaduwd door appartementen, maar als het heet word in de zomer zal je snel blij zijn met al die schaduw! In De Haan en Bredene heb je geen hoogbouw, dus voor de zonnekloppers is het hier wel gezellig vertoeven! 

Ongerepte natuurgebieden 

De Westhoek in De Panne, het Zwin in Knokke, de Duinbossen in De Haan… het strand is niet het enige deel van de kust om lange wandelingen te maken! Er zijn verschillende ongerepte natuurgebieden waar je kunt genieten van de rust, flora en fauna die de Belgische kust te bieden heeft. Of je nu wandelt of fietst, de prachtige natuur zorgt ervoor dat je even al je zorgen vergeet. 

Topevenementen aan de Belgische kust 

Denk maar aan het Filmfestival in Oostende en de Zoute Grand Prix in Knokke! Het hele jaar door zijn er tal van evenementen aan de kust, gaande van champagnefestivals, kerstmarktenrevueshows tot festivals op het strand!  

4 seizoenen rond een topbestemming 

Ja, het strand is vaak iets waar je enkel in de zomer naartoe wil: heerlijk luieren op een strandhanddoek of in een van de ligzetels van een van de vele beachbars . Maar de kustgemeenten steken de handen uit de mouwen om ook in de lente, herfst en winter het gezellig te maken! Een koffietje drinken in een tearoom terwijl het buiten regent, je binnen amuseren  als het buiten toch net iets te koud is,… je kunt in elk seizoen wel terecht aan de Belgische kust!  

In de herfst worden er vaak leuke wandelingen georganiseerd, maar ook vuurfeesten zodat je je even kunt opwarmen. De kerstmarkten schieten in december uit de grond in elke kustgemeente en je zult zelfs niet kunnen kiezen! De lente is vaak het begin van het seizoen aan de kust en er is dan ook heel wat te doen zoals carnaval , de openingen van de beach bars, enzovoort.

Culinair genieten 

De sterren voor het Thermae Palace in Oostende zijn niet de enige aan de Belgische kust: veel restaurants aan de kust hebben een mooi plaatsje weten te bemachtigen in de Gault&Millau  en er zijn er redelijk wat die de felbegeerde Michelinsterren in de wacht hebben weten te slepen! Maar soms heb je geen sterren nodig om gewoon eens goed te gaan eten . Er zijn meer dan 1000 horecazaken aan de kust, dus voor iedereen zal er wel iets zijn! 

 

008 Oberbayern