In december naar de Belgische kust


December aan zee? Het is geen slecht idee: er zijn tal van evenementen en dingen om te beleven in december! Soms zie je zelfs door de bomen het bos niet meer, dus we vatten even mooi samen wat er zoal te doen valt in elke kustgemeente in december. Kies je kustgemeente en ontdek de leukste evenementen.

December in De Panne

In de winter is Plopsaland De Panne altijd wel een leuk idee: elk jaar rond de eindejaarsperiode wordt het hele park gehuld in een mooi kerstjasje, met allerlei leuke evenementen. Nieuw dit jaar is het Lichtfestival: in de Big&Betsy Hoeve worden verschillende lichtsculpturen opgesteld van je favoriete Studio 100 figuren! Er is ook de Plopsa Winterparade die door de straten van De Panne trekt.

Op de Markt in De Panne strijkt ook dit jaar een leuke kerstmarkt neer, waar je minipaardjes kunt aaien, genieten van een prachtige schaatsshow en voor de allerkleinsten is er redelijk veel kinderanimatie voorzien!

Ontdek De Panne in de winter!

December in Koksijde

Schaatsen, glühweintjes achterover slaan en Stijlvol Shoppen: dat zijn slechts enkele van de dingen die je in december in Koksijde kunt doen. Voor de fervente wandelaars is er ook nog eens een winterwandeldag in december.

Ontdek Koksijde in de winter!

December in Nieuwpoort

Ook dit jaar haalt Nieuwpoort alles uit de kast voor de jaarlijkse kerstmarkt Vrolijk Nieuwpoort! Je kunt de kerstman bezoeken, schaatsen en nog veel meer tijdens de kerstvakantie. Het museum Westfront organiseert dan weer in december een Winternocturne: op 8 december kun je in ware 'Roaring Twenties'-stijl feesten en genieten van hapjes en drankjes. Ideaal voor als je de Charleston eens wil leren!

Meer info over Vrolijk Nieuwpoort

December in Middelkerke

De stripgemeente van de kust zorgt in december voor meer dan genoeg entertainment: Eisbar keert ook dit jaar weer terug naar het Marktplein, het Huis van de kerstman strijkt neer op het Epernayplein en tijdens Sterren in het Park en Winterknetters kun je je goed opwarmen! Liever iets actiever? Doe dan meer aan de Santa run! Je verkleed je als kerstman en loopt met alle andere kerstmannen doorheen Middelkerke.

Ontdek Middelkerke in de winter

December in Oostende

Oostende laat er geen gras over groeien: tijdens de gezelligste periode van het maand kun je onder een lichttunnel met 232.500 lichtjes doorlopen, schaatsen op een drijvende piste tijdens Winter in het Park, laat shoppen op de X-MAS late night shoppingnacht en nog veel meer!

Ontdek Oostende in de winter

December in Bredene

Bredne is misschien niet direct de grootste kustgemeente, maar dat wil niet zeggen dat je er niets kan doen! MEC Staf Versluys verandert in een indoor speeltuin op 3 en 4 januari, je kunt je de benen onder het lijf fietsen tijdens de Kerst Strandrace voor mountainbikers (of gewoon gaan supporteren) én je kan ook gezellig gaan rondkuieren op de kerstmarkt van Winterduinen!  

Meer info over Winterduinen

December in De Haan

In Wenduine komt de Noordpool naar de markt: tijdens Northpole comes to Wenduine kun je van 26 december 2018 tot 6 januari 2019 genieten van optredens, proeven van allerlei lekkers in Ice Bar, meedoen aan verschillende workshops en meer!

Tijdens Winterpret in’t Park in De Haan geniet je van lekkere Glühwein en een rondje schaatsen op de ijspiste in het idyllische park La Potinière. Mag het iets actiever? Doe dan mee aan de Christmas Fun Run door de prachtige concessiewijk van De Haan!

Meer info over Winterpret in't Park

December in Blankenberge

In december zijn er leuke, belle-époque geïnspireerde evenementen in Blankenberge: tijdens Bel'Lumière geniet je van verschillende shows, vintage autoritjes en lekker eten, maar de hele kerstvakantie lang kun je je schaatskunsten tonen en glühweintjes à volonté drinken tijdens de Winterhappening.

Ontdek Blankenberge in de winter

December in Zeebrugge

Voor de eerste keer heeft Zeebrugge een eigen kerstmarkt! Voor één dag kun je in Zeebrugge op het marktplein opwarmen bij de vuurkorven, je kinderen ezelritjes laten maken en snuisteren door de lokale en handgemaakte producten.

Meer info over de kerstmarkt in Zeebrugge

December in Knokke-Heist

Knokke pakt dit jaar voor het eerst uit met een volwaardig Lichtfestival: via een lichtparcours kom je langs verschillende lichtsculpturen die speciaal gemaakt werden voor dit festival. Het thema is het verhaal van De Kleine Prins, een prachtig verhaal over een jongen die langs de sterren reist. Reis met het hele gezin mee doorheen het verhaal en laat je verwonderen door de lichtinstallaties?

Meer info over het Lichtfestival in Knokke


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer