Blankenberge - afbeelding 1
Blankenberge - afbeelding 2
Blankenberge - afbeelding 3
broken clouds
8°C
1 Beaufort 3 Bft

Blankenberge

Imposante pier

De Belgische familiebadplaats

Ideaal voor wandelingen en fietstochten

De meest gezellige plekjes, die zijn te vinden in Blankenberge. Lekker uitwaaien, tot rust komen of genieten van het prachtige uitzicht, het kan in Blankenberge op talloze manieren. Zo kan je bijvoorbeeld wandelen op de imposante pier, hét symbool van Blankenberge. Een 350 meter lange wandelbrug brengt je naar het monumentale ronde gebouw, waar je een magnifiek uitzicht hebt op de Noordzee. Ook op Wester- en Oosterstaketsel kan je de omgeving goed bewonderen. Voor een mooi uitzicht op de haven en het Leopoldpark wandel je langs de Paravang, een open wandelgang die de ideale plek vormt voor een rustpauze tijdens een wandeling doorheen het mooie Blankenberge.

Ook de kids zullen zich in Blankenberge niet vervelen. Zo kunnen ze zich uitleven op de Lustige Velodroom, waar je al sinds 1993 kan kiezen tussen 70 komische fietsen. Daarnaast beschikt Blankenberge over een Sea Life Center en een Serpentarium, waar je de mysterieuze onderwater- en reptielenwereld kan ontdekken.

Hou je van de natuur? Maak dan zeker eens een geleide wandeling door ‘De Fonteintjes’, een smal duingebied met een mix van kunstmatige en natuurlijke plassen. In de Uitkerkse Polder, een prachtig natuurgebied waar tijdens de winter jaarlijks duizenden ganzen neerstrijken, kan je genieten van een indrukwekkend schouwspel van baltsende vogels.

Voor de kunstgoeroes onder ons is er het Belle Epoque Centrum, waar je kennis maakt met de vroegere glorie van de belle époque.

Wist je dat ...

  • kinderen zich volledig kunnen uitleven in het Leopoldpark? Naast een grote speelzone is er ook mogelijkheid tot het spelen van verschillende soorten golf en kunnen de kinderen er karten en tennissen.
  • het kunstwerk ‘Baby’s’ in Blankenberge onderdeel is van de tweede editie van het beeldenpark Beaufort? Tijdens iedere editie werden en worden er verschillende werken geplaatst in elk van de tien kustgemeenten.
  • je met de kustwandelroute-app je zelf je ideale wandeling aan de kust kunt samenstellen? De plaatsen, de afstand en paden kies je helemaal zelf. Onderweg kunnen de kinderen verschillende spannende opdrachten uitvoeren en punten verzamelen. De prestaties kunnen uiteraard ook gedeeld worden op Facebook en Twitter.

Praktische adressen Blankenberge

Infopunt Toerisme Blankenberge

Hoogstraat 2
8370 Blankenberge

Plan je route

Contact

Openingsuren Dienst Toerisme Blankenberge

Klik hier voor de meest actuele openingsuren

Dienst toerisme Blankenberge is gesloten op 25 en 26 december en op 1 en 2 januari

Huur een vakantieverblijf in Blankenberge, rechtstreeks van de eigenaar.

Evelyn-zeedijk Evelyn-zeedijk Evelyn-zeedijk

Evelyn-zeedijk

Love it

Vakantieverblijf voor 5 personen met 2 slaapkamer(s) in Blankenberge.

Blankenberge

5 personen

vanaf € 195 per verblijf

Toon prijzen
Residentie Verony Residentie Verony Residentie Verony

Residentie Verony

Love it

Vakantieverblijf voor 5 personen met 2 slaapkamer(s) in Blankenberge.

Blankenberge

5 personen

vanaf € 200 per verblijf

Toon prijzen
Vakantie appartement Blankenberge Vakantie appartement Blankenberge Vakantie appartement Blankenberge

Vakantie appartement Blankenberge

Love it

Vakantieverblijf voor 6 personen met 3 slaapkamer(s) in Blankenberge.

Blankenberge

6 personen

vanaf € 225 per verblijf

Toon prijzen

Aanbevolen door Strandverblijf in Blankenberge

Ontdek meer

Blogberichten uit Blankenberge