Bel'Lumière

Bel'Lumière

Sluit het jaar af in belle-époquestijl tijdens Bel'Lumière in Blankenberge! In december wordt het Sint-Rochusplein en omgeving in Blankenberge dé place to be dit eindejaar: met een prachtig video- en lichtspektakel die de Sint-Rochuskerk tot leven doet komen, live optredens en nog veel meer leuke dingen om te beleven!

Feesten in belle-époquestijl

retro video camera

Laat jezelf onderdompelen in de sfeer van de belle-époque tijdens Bel'Lumière!  Blankenberge zorgt voor een show in de belle-époquestijl, een retrocinema mét live piano en zelfs een vintage autorit door de belle-époquewijk! Tijdens de rit staat er een butler to jouw beschikking en je krijgt genoeg kansen om je vintage momentje te vereeuwigen met een foto.

Voor jong en oud

meisjes met maskertjes in een fotohokje

Op de Sint-Rochuskerk wordt een prachtig video- en lichtspektakel geprojecteerd en voor de allerkleinsten wordt er zelfs kinderanimatie voorzien! Tijdens het tweedaagse winterevenement zijn er verschillende liveoptredens gepland en je kunt je gekste gezichten trekken in de photobooth. Dat is pret gegarandeerd voor de hele familie! Tussendoor kun je bij de verschillende eetstandjes lekker proeven van diverse hapjes. 

Authentiek draaiorgel en oldtimer ritjes

Vintage auto

Maak een vintage autoritje of luister naar het majestueus authentieke draaiorgel! Daarnaast geniet je elk halfuur van een beeldshow op de kerk, er is een operette-act in de kerk zelf, je kunt walsen en de tango dansen met het trio Les Violettes en genieten van een spetterende slotshow!


Praktische info Bel'Lumière

Waar gaat Bel'Lumière door?

Op het Sint-Rochusplein (aan de Elisabethstraat) in Blankenberge gaat het winterevenement door, maar ook in de omliggende straten zal er vanalles te doen zijn. 

Wanneer gaat Bel'Lumière door?

De data van Bel Lumière voor 2019 zijn nog niet bekend.

Hoe geraak ik bij Bel'Lumière?

Met de auto naar Bel'Lumière

Rondom de Sint Rochuskerk zit je voornamelijk in de rode zone: dit wil zeggen dat je tussen 9:00 en 19:00 € 1,50/uur betaalt. Je mag er dan maximum 10 uur staan. De dichtstbijzijnde betalende parking is Parking Centrum: van hieruit wandel je ongeveer 8 minuten naar het Sint-Rochusplein.

Voor meer info over parkeren in Blankenberge, neem even een kijkje op onze pagina Parkeren in Blankenberge

Met het openbaar vervoer naar Bel'Lumière

Ga je met de Kusttram? De halte Blankenberge Station is op 3 minuten wandelen van het Sint-Rochusplein.

Ga je met de bus?  Neem dan centrumbus 38 tot de halte Blankenberge Centrum. Deze stopt vlak aan de kerk.


Officiële website Dienst Toerisme Blankenberge

 

Aanbevolen door Strandverblijf in Blankenberge

Ontdek meer

Blogberichten uit Blankenberge