Folkloristische Havenfeesten

Folkloristische Havenfeesten

Al sinds het begin van de jaren '50 vinden in de haven van Blankenberge de Folkloristische Havenfeesten plaats. Van 30 mei 2019 tot 2 juni 2019 is het plezier, feest en erfgoed wat de klok slaat in de kuststad. 

Sail

Dé publiekstrekker is Sail: verschillende authentieke zeilschepen meren aan in de haven van Blankenberge. In de haven wordt een ponton aangelegd zodat je de schepen van dichtbij kunt bekijken en sommige zijn zelfs te bezoeken!

Voor de kleinsten

Ook aan de kleintjes onder ons wordt gedacht tijdens de Havenfeesten: van 25 mei tot 3 juni is er een kermis op het Havenplein, het hele weekend kunnen kinderen zich laten opmaken bij de maritieme grimestand of hun haren laten doen in het maritiem kapsalon. De echte stoere zeebonken kunnen een zeemanstattoo laten zetten! Wees gerust, die verdwijnen vanzelf weer.

Vissersstoet

De Havenfeesten worden elk jaar afgesloten door de Vissersstoet, waarin de 4 reuzen van Blankenberge de gastheren zijn. De reuzen zijn het hele weekend aanwezig op de Baracadère, maar voordat de Vissersstoet begint, zullen de reuzen een rondgang maken. Op zondag vertrekt de stoet om 15:00 aan de vuurtoren.

Antiek- en brocantemarkt

Op de Havenfeesten mag natuurlijk de Antiek- en brocantemarkt in de Havenbuurt ontbreken! Je vindt er niet alleen enkele mooie antiekstukken, maar je kunt er ook proeven van culinaire lekkernijen!

Programma Havenfeesten 2019

Bekijk het havenplan


Bezoek de officiële website

 

Aanbevolen door Strandverblijf in Blankenberge

Ontdek meer

Blogberichten uit Blankenberge