Winter aan zee is…

Winter aan zee is…… koud, nat en winderig: zo kun je de Belgische kust beschrijven in de winter. Maar hetzelfde geldt voor de rest van België, dus waarom dat excuus gebruiken? Trouwens, het weer is niet altijd even slecht! Dus waarom niet in de winter naar de Belgische kust gaan?

Kerstmarkt De Panne

…rondstruinen op de kerstmarkten

De gezelligste tijd van het jaar valt nu net in de winter en je kunt natuurlijk naar de Ardennen gaan om deze periode te vieren. Maar de appartementjes aan zee zijn in het laagseizoen vaak iets goedkoper (terwijl de chalets wat duurder worden) en ook aan zee wordt het gezellig gemaakt. In elke kustgemeente zijn er wel kerstmarktjes en evenementen die volledig in het teken van de feestdagen staan.

Strand Blankenberge Regenachtig

… lege stranden

Niemand haalt het in zijn hoofd om in de winter op het strand te gaan liggen in badkledij. Er zullen wel mensen nog aan het rondwandelen zijn, maar beduidend minder dan in de zomer, toch? Zo kun je gemakkelijk mooie strandplaatjes maken.

… je hond vrij laten rondlopen

We vallen in herhaling, dat weten we. Maar het is toch een goede reden om tijdens het laagseizoen naar de kust te komen? Laat je hond naar hartenlust rondrennen en zelf heb je ook wat aan de frisse zeewind.

Middelkerke strand en zeedijk onder de sneeuw

… een uniek uitzicht

Vanop de zeedijk heb je zicht op het strand en als het ook nog even gesneeuwd heeft, heb je een uniek beeld van de Belgische kust. Ook in de duinen wordt je getrakteerd op natuurbeelden die niet mis zouden staan in National Geographic magazines.

Lichttunnel Oostende overdag

... leuke winterevenementen

Je denkt omdat je niet op het strand kan liggen, dat je inde winter niet naar zee hoeft te gaan. Maar je mist wel alle leuke winterevenementen aan de Belgische kust! Winterwandelingen, lichtshows en nog meer staan op het programma!

Pannenkoek met zicht op zee

… pannenkoeken, wafels en warme chocomelk

Na een frisse (laten we zeggen bar koude) wandeling, is er niet beters dan te ontdooien met een kop warme choco en een lekkere pannenkoek of wafel. Dat schreeuwt gewoon winter.

Nog niet overtuigd? Lees dan even de 6 redenen om in de winter naar de Belgische kust te trekken!

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer