6 redenen om tijdens de winter naar de Belgische Kust te komen

6 redenen om tijdens de winter naar de Belgische Kust te komenWij van Strandverblijf hebben een gouden tip! Trek er ’s winters op uit naar de Belgische Kust. Heerlijk genieten van de zee, het strand (af en toe) bedekt met sneeuw en heel wat te beleven. Ontdek 6 redenen om winters te genieten aan zee.

Zee Winter1

Winterwandelingen met zicht op zee zijn magisch

Lekker uitwaaien langs de zee, het strand en de duinen is heerlijk in de winter. Handig hiervoor is de Kustwandelroute. Kies één van de lusvormige routes of stippel zelf je favoriete traject uit. Wanneer je moe wordt kan je de tram terug nemen of even halt houden om weer lekker op te warmen aan een heerlijke kop koffie of warme chocolademelk. Of bekijk een van deze begeleide winterwandelingen aan de kust!

 

Zee winter 2

Warme wafels smaken aan de zee eens zo lekker

In de winter is een heerlijke wafel eten altijd een goed idee. Als dat ook nog kan in een prachtig kustdecor, dan heb je de definitie van lekker genieten helemaal begrepen. 

De lekkerste wafels volgens Wall Street Journal:

Marie Siska in Knokke-Heist

’t Koetshuis in Blankenberge

Silverstrand in Blankenberge

Tearoom Georges in Oostende

Tearoom Aan Zee in De Panne

Hier ontdek je nog meer tearooms en brasseries!

 

Zee Winter 3

Eindejaarsshoppen kan altijd op zondag en is nergens zo ontspannend

Een dagje shoppen aan de kust is altijd iets bijzonders en in de winter net nog dat tikkeltje meer. De winkels in een kerstkleedje, kerstmuziek in de winkelstraten en het brede strand dat altijd om de hoek ligt, meer heb je niet nodig. Daarnaast zijn de winkels altijd open op zondag. Tip: blijf heerlijk slapen aan de kust en maak er een ontspannende shopping trip van, de ideale combo! 

 

Zee Winter4

De unieke wintersfeer dankzij het kustdecor

Tijdens de winterperiode ademt de kust pure gezelligheid en een magische sfeer uit. Tijdens de winterperiode valt er ook heel wat te beleven aan de kust. Zo kan je gaan schaatsen op schaatspistes, proeven van lekkers op de kerstmarkten en genieten van een groots vuurwerk en spetterende feestjes.

 

Zee Winter5

Je krijgt aan de zee een gezondheidsboost

Kom je alleen, met twee, met de kinderen of met de hond? Het maakt allemaal niets uit, want de kust is voor iedereen ideaal om te genieten van een vitaminenboost. Je kan heel wat positieve energie opdoen dankzij de gezonde zeelucht, het prachtige strandzicht en een toffe wandeling op het strand of langs de dijk. Je ademt er pure zuurstof en jodium in en het is nergens anders zo heerlijk om warm ingeduffeld naar de golven te staren op een koude winterdag. 

 

Lichtshow Oostende

Er is zoveel leuke sfeerverlichting

In Knokke vindt dit jaar voor de tweede keer het Lichtfestival plaats. Maar in bijna elke kustgemeente kunt je genieten van spetterende lichtshows en fonkelende sfeerverlichting.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer