Kerstshoppen aan de Belgische kust

Kerstshoppen aan de Belgische kustHalloween en Allerheiligen zijn voorbij, dus nu kunnen we uitkijken naar de vrolijkste tijd van het jaar: de kerstperiode! Ja, Sinterklaas valt er ook ergens tussen, maar wij kijken alvast uit naar de gezellige kerstverlichting die overal wordt opgehangen en, hoe kan het ook anders, de cadeautjes die dit jaar onder de kerstboom zullen liggen!  

Kerstboom met cadeautjes eronder

Maak dit jaar van het kerstshoppen een uitje naar de Belgische kust, want verschillende kustgemeentes organiseren speciale shopdagen voor de kerstperiode! In Oostende kun je op 20 december 2019 extra lang shoppen tijdens de X-MAS Late Night Shopping 2019 en je kunt bij de inpakbar al je aankopen laten inpakken!

In Koksijde kun je op zatderdag 21 december 2019 dan weer gaan kersthoppen in stijl tijdens Stijlvol shoppen! Van 10:00 tot 18:00 kom je helemaal in de kerstsfeer in de Zeelaan met sfeervolle straatanimatie, fraai uitgedoste etalages, kerstelfjes die je helpen en zelfs de kerstman komt even piepen! Je kunt als je alles hebt gekocht ook inpakken bij de inpakstand. Na het shoppen is er ook prachtig vuurwerk om van te genieten.

Hebbedingetjes kopen op de kerstmarkten aan de kust

Soms kom je een uniek cadeautje tegen op de kerstmarkt: handgemaakte spulletjes, lekker geurende kaarsen of leuke beeldjes om op de kast te zetten, je vindt er vast wel iets tussen! Ontdek de kerstmarkten aan de Belgische kust en wie weet vind je wel een mooi cadeau voor je lief, ouders of beste vriend(in).

Feestelijk versierde winkelstraten

In de kerstperiode worden de bomen en etalages van de winkels in de winkelstraten aan de kust mooi verlicht en versierd. Even een keertje op en af in de Lippenslaan in Knokke, of liever langs de winkels kuieren in de Kerkstraat in Blankenberge? Ook in andere kuststeden kun je naar hartelust shoppen tijdens de gezelligste tijd van het jaar. En na het shoppen is het tijd voor een opwarmertje: tearoom iemand?

Unieke cadeautjes scoren

Wil je toch eens iets anders geven dan een doos van Rituals of een cadeaubon van een kledingwinkel? Ga dan eens langs bij een van de conceptstores aan de kust of snuister tussen de spulletjes in de souvenirwinkeltjes. Daar vind je soms wat pareltjes tussen! Meestal gaat het om unieke stukken, dus je bent er zeker van dat niemand hetzelfde cadeautje als jou heeft.

Nog meer inspiratie nodig?

Check ook onze blog 5 originele kerstcadeautjes!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer