7 nieuwkomers voor Knokke in Gault&Millau

7 nieuwkomers voor Knokke in Gault&Millau



Aantal restaurant in de nieuwe Gault&Millau: 37, waaronder opnieuw zeven nieuwkomers. Je kan dus wel stellen dat Knokke-Heist dé absolute culinaire hotspot is aan de Belgische kust.

37 restaurants in Gault&Millau voor Knokke

Knokke-Heist in West-Vlaanderen is dé plek voor foodliefhebbers. Met een indrukwekkend aantal van 37 restaurants vermeld in de prestigieuze Gault&Millau-gids, blijft deze bestemming ook in 2024 een hotspot voor culinaire liefhebbers. Deze indrukwekkende lijst omvat niet alleen gevestigde namen, maar verwelkomt dit jaar ook zeven nieuwe toprestaurants. Ontdek waarom Knokke-Heist dé culinaire parel van West-Vlaanderen is!

7 nieuwe restaurants in Gault&Millau voor Knokke

Ontdek de zeven nieuwe toprestaurants in Knokke-Heist, zoals vermeld in de Gault&Millau gids van 2024:

  • La Rigue - Score: 14,5/20
  • Dunas - Score: 13/20
  • La Sirène - Score: 12/20
  • Le P’tit Bedon - Score: 12/20
  • DeLy’s - Score: 12/20
  • Calypso - Score: 12/20
  • bablut. - Score: 12/20

Deze nieuwe toevoegingen versterken de culinaire reputatie van Knokke-Heist als topbestemming voor fijnproevers. Met een score van 14,5/20 krijgen La Rigue (Goossens en co. ) – ondanks eerdere bakken kritiek – meteen een mooie score. Al kaarten ze bij Gault&Millau ook nog wat werkpuntjes aan. Een eindje verder, bij Dunas, was het ook feest. Als nieuwkomer met een score van 13,5/20 doet Chef Fran Mertens het zeker niet slecht. Mertens brengt een keuken waar vooral mariene producten centraal staan. Het restaurant heeft ook een prachtig terras.

5 nieuwkomers voor Knokke met 12/20

Bablut. Knokke 

Een andere nieuwkomer nabij het Heldenplein in Knokke is bablut. Het restaurant van Christophe Roelens - vernoemd naar zijn beroemde karamellen - heeft een nobel interieur van hout en gekleurd marmer. De Grieks-Egyptische chef Ahmed Elshikh biedt er een keuken met unieke smaken.

Calypso

Gelegen naast het Casino Knokke, trekt restaurant Calypso de aandacht met zijn tropische ambiance en mooi gepresenteerde gerechten, waaronder crunchy sushi rolls, garnaalkroketten, en rib-eye. Het unieke sharing concept en het uitzicht op de branding maken het een favoriet onder horecamedewerkers en vaste gasten.

H!p voor Calypso

Restaurant Calypso kreeg daarbij ook nog eens het H!P label in de Gault&Millau gids. 

H!P, een afkorting voor 'Here Is the Place', is de opvolger van het POP-project. Deze H!P-selectie omvat stijlvolle en modieuze restaurants waarbij zowel concept als sfeer vooropstaan, zonder in te leveren op de kwaliteit van eten en drinken die voldoet aan de strenge normen van Gault&Millau. H!P geeft een nieuwe dimensie  aan Gault&Millau's aanbod, en de restaurantgids moedigt u aan om deze groeiende, vernieuwende selectie te gaan verkennen.

Restaurant Dely's

 Bij Dely's combineert chef Thierry Desmedt Franse culinaire inspiratie met klassiekers zoals garnaalkroketten en zeetong in zijn menu. DeLy's-ieux, het kenmerkende menu van het restaurant, start met een verfijnde combinatie van noordzeekrab en grijze garnalen, gevolgd door coquilles met truffel risotto en verse wintertruffel.

Restaurant Le P'tit Bedon

Restaurant Le P'tit Bedon, gesitueerd op de zeedijk in Knokke-Heist, verrijkt het lokale restaurantaanbod met zijn houtskoolgriloven, waarin zowel vis- als vleesgerechten zoals holstein entrecote perfect bereid worden, geserveerd met smaakvolle sauzen en verse frietjes, gevolgd door desserts zoals appeltaart of cheesecake.

Restaurant La Sirène

Bij restaurant La Sirène leidt chef Stijn Vandeputte een eenvoudige, maar verzorgde mariene keuken. Gasten kunnen genieten van een tweegangen lunchmenu of een diner met meerdere keuzes in een modern, gerenoveerd interieur met zicht op de open keuken, met gerechten zoals perfect gegrilde sardientjes, huisgemaakte garnaalkroketten, en vers bereide visgerechten

De volledige lijst in Gault&Millau voor Knokke

  • Bartholomeus - 18/20
  • Sel Gris - 17/20
  • Cuines, 33 - 16,5/20
  • Il Trionfo - 15,5/20
  • Caillou - 15/20
  • Escabèche - 15/20
  • La Rigue - 15,5/20 | Nieuwkomer
  • Bistro Jett - 14,5/20
  • Bristol - 14,5/20
  • Dah Makan - 14,5/20
  • Bel Etage - 14/20
  • Blanco - 14/20
  • Boo Raan - 14/20
  • De Kruier - 14/20 | Mooiste terras van het jaar
  • De Savoye - 14/20
  • Esmeralda -14/20
  • 't Kantientje - 14/20
  • Tablàvins - 14/20
  • Gellius - 13,5/20
  • Le Coup Vert by Souvereyns - 13,5/20
  • Alexandra - 13/20
  • Cédric - 13/20 | Stijging
  • Charl's - 13/20
  • Cwart - 13/20 | Stijging
  • Dunas - 13/20 | Nieuwkomer
  • Lebeau19 - 13/20
  • Le Chardonnay - 13/20
  • Si Versailles - 13/20
  • Ugly Duckling - 13/20
  • bablut. - 12/20 | Nieuwkomer 
  • Brasserie Rubens - 12/20
  • Calypso - 12/20 | Nieuwkomer
  • Côte Belge - 12/20
  • DeLy's - 12/20 | Nieuwkomer
  • La Sirène - 12/20 | Nieuwkomer
  • Le P'tit Bedon - 12/20 | Nieuwkomer
  • Livingroom 102 - 12/20

Kortom, als je lekker wil gaan eten in Knokke, dan weet je nu zeker waar je moet zijn.

 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer