Gratis parkeren in Oostende

Gratis parkeren in Oostende

Bij het binnenrijden van Oostende krijg je real-time informatie over de beschikbaarheid van de parkings. De digitale borden geven weer waar je op het moment van aankomst het best je auto kan parkeren in Oostende. Van zodra er op deze borden 'Parkings centrum volzet' staat is parkeren in het centrum moeilijk. Je kan in dat geval best een betaalparking in Oostende zoeken of de gratis randparking P3 opzoeken. Betaalparkings kan je raadplegen op onze 'Betalend parkeren in Oostende' pagina.

Gratis parkeren in Oostende

Parkeren is duur! En net zoals in alle andere steden is dat in Oostende niet anders. Wil je dichtbij de trekpleisters, strand of winkelstraten staan, dan moet je er ook de prijs voor betalen. Toch biedt Oostende enkele gratis of goedkope oplossingen aan die ervoor zorgen dat we de kosten kunnen drukken. Dus waar kan je dan het best parkeren in Oostende? We sommen het even op; 

Parking Maria Hendrikapark | Graaf de Smet de Naeyerlaan

Deze gratis parking in Oostende heeft een 300-tal gratis parkeerplaatsen en heeft geen tijdsbeperking. Je hebt er de mogelijkheid om de bus te nemen om de 30 minuten. Een ritje kost je slechts €0,50. Of je kan er gratis een fiets huren tussen 7u00 en 19u00. Maar ook te voet is het best te doen naar het centrum van Oostende.

Je wandelt 5 minuten te voet tot de Kapellestraat (Winkelstraat Oostende) of 10 minuten te voet tot het Kursaal

Parking Oostoever | Ankerstraat

Ook deze parking is volledig gratis en bevindt zich net voor het complex ‘Earth Explorer’. Vanuit dit terrein wandel je een klein half uurtje tot het centrum van Oostende. Maar er zijn ook nog andere opties… Een overzetbootje bijvoorbeeld. Deze is ook volledig gratis en brengt je in een wip tot aan het centrum. Toch liever met de tram of bus? Dan is ook dat zeker geen probleem. Op 5 minuten wandelafstand vindt je meteen de eerste halte.

Woonwijken Hazegras en Westerkwartier

In deze wijken kan je gewoon gratis op straat parkeren zonder enige tijdsbeperking. Afhankelijk van welke straat je kiest in wijk Hazegras, parkeer je daarbij ook nog eens dichtbij het centrum. De wandelafstand bedraagt ongeveer 6 minuten tot de winkelstraat en 10 minuten tot het Marie-Joséplein. Dat had erger gekund, toch?

Kies je voor Westerkwartier dan lig je iets verder weg van het centrum maar kan je zo de Wellington Golf binnenstappen. Daarbij kan je in elk van deze straten wel een bushalte vinden die er zo’n 5 à 10 minuten over doet om je tot het centrum te brengen.

Parking  Indigo Park | Visserskaai of Mijnplein

Deze parkings zijn niet helemaal gratis maar ze zijn wel een goede oplossing indien je een kort tripje moet maken om bv. maar iets af te halen of even snel de winkel moet binnenstappen. Deze parkeerterreinen bieden een ruim aantal plaatsen in het centrum en zijn daarbij ook nog eens gratis voor het eerste uur. Vanaf het tweede uur betaal je de courante tarieven.

Parking Station -Zee (strandparking) | Konterdamkaai 22

Beter kan je het niet hebben… Dé parking aan het strand en de beste verbinding met het openbaar vervoer. Je kan van hieruit alle kanten op. Ook hier is de parking jammer genoeg niet gratis maar ze hanteert wel enkele kortingen. De gebruikelijke tarieven zijn €1,70/uur of €16,97/dag. Maar wil je er parkeren en gebruik maken van de trein, dan kost het je €1,17/uur of €7 voor een hele dag.

Daarnaast bieden ze ook shoppingtarieven aan in het weekend en betaal je amper €1,70 voor 4 uur. Vanaf het vijfde uur betaal je de gewone tarieven. (Niet tijdens weekends van de Paasvakantie, zomervakantie en Kerstvakantie)

Gratis parkeren is dus nog steeds mogelijk in Oostende zonder dat je de voeten onder je lijf moet lopen. Met de vele pendelbussen geraak je zeker en vast waar je moet zijn. Sta je toch liever wat dichterbij geparkeerd? Neem dan hieronder een kijkje waar je de beste betaalparkings van Oostende kunt terugvinden.

Toegankelijk parkeren in Oostende

Houders van een parkeerkaart voor mindervaliden kunnen langs de openbare weg in Oostende op (normaal betalende) parkeerplaatsen parkeren, alsook op voorbehouden plaatsen. Je kan hier dan gratis parkeren.

In de betaalparkings gelden altijd de normale tarieven, ook voor personen met een parkeerkaart voor mindervaliden.

Vragen over het parkeerbeleid in Oostende

Voor eventuele vragen omtrent het parkeerbeleid kun je terecht bij de parkeerwinkel Streeteo in Oostende:

Parkeerwinkel Oostende Streeteo

Hendrik Serruyslaan 38
059 80 69 59
parkeren.oostende.be@streeteo.com

Openingsuren Parkeerwinkel Streeteo Oostende

Maandag 8:15 - 16:00
Dinsdag  8:15 - 13:00
Woensdag  8:15 - 16:00
Donderdag  11:00 - 19:00
Vrijdag  8:15 - 13:00
Zaterdag  gesloten
Zondag  gesloten

Raadpleeg ook steeds de officiële website van Oostende voor de meest recente parkeerregelingen:

Officiële website Oostende

Belangrijk om te onthouden rond parkeren in Oostende

  • Indien je niet betaalt of langer dan de toegestane tijd parkeert, krijg je een retributiebon van € 25,00
  • Volg de aanwijzigingen op de digitale borden in Oostende


Deze pagina over parkeren in Oostende is louter informatief en dezelfde informatie is ook terug te vinden op de officiële website van Oostende. Voor vragen en recente informatie omtrent parkeren en parkeerretributies wend u zich best tot de parkeershop van Oostende of tot de officiële website.

Strandverblijf is geen officiële website voor de gemeente Oostende en verstrekt enkel de informatie die beschikbaar is via de website van de gemeente.

Aanbevolen door Strandverblijf in Oostende

Ontdek meer

Blogberichten uit Oostende