Zandsculpturenfestival 'Sand City Dreams'

Zandsculpturenfestival 'Sand City Dreams'

Van 22 juni tot en met 8 september 2019 strijkt het Zandsculpturenfestival weer neer op het Groot Strand van Oostende. Met als thema 'Sand City Dreams' belooft het weer een wonderlijke editie te worden!

Grootste in zijn soort

Sand City Dreams Zandsculpturenfestival Oostende

Wist je dan het Zandsculpturenfestival al sinds 2010 het record voor grootste festival in zijn soort behoudt? Tot 2013 werd het Zandsculpturenfestival trouwens in Blankenberge gehouden, maar verhuisde nadien naar het Groot Strand in Oostende. 

Zandsculpturen tot 12 meter hoog

Making of zandsculpturen Oostende

Maar liefst 40 kunstenaars uit 12 verschillende landen komen naar Oostende om er weer prachtige sculpturen te maken. 240 (!) vrachtwagens leveren het hoofdbestanddeel van de sculpturen: Ardens grottenzand. Zo zijn de sculpturen bestand tegen alle weersomstandigheden!

Plezier voor jong en oud!

Via het parcours van 1 km kun je de verschillende werken bekijken. Let wel: kijken mag, aankomen niet! Het Zandsculpturenfestival is trouwens ook rolstoeltoegankelijk en ook je viervoeter mag mee, wel aan de leiband.

Algemene informatie

Waar en wanneer vind het Zandsculpturenfestival plaats?

Op het Groot Strand in Oostende (GPS: Zeeheldenplein) kun je van 22 juni t.e.m. 8 september 2019 elke dag tussen 10:00 en 19:00 het Zandsculpturenfestival bezoeken. Het parcours is 1 kilometer lang en je rekent best een uurtje om alles te bezichtigen.

Hoe geraak ik op het Zandsculpturenfestival?

Met de auto

Ga je met de auto? Dan zijn de dichtstbijzijnde parkings parking Mijnplein, parking Visserskaai en parking Kursaal. Je kunt je natuurlijk ook elders in de stad parkeren, raadpleeg daarvoor even onze Parkeren in Oostende pagina.

Met het openbaar vervoer

Als je met de trein naar Oostende trekt is het zo'n 10 minuten wandelen naar het Zeeheldenplein vanaf het station. Kom je met de kusttram? Vraag dan bij de lijnwinkel een Kusttram+ kaart, daarmee betaal je ook al direct voor je toegangsticket! Een Kusttram+ ticket voor het Zandsculpturenfestival kost € 15,00 voor volwassenen en € 11,00 voor kinderen tot 12 jaar.


 

Bezoek de officiële website van het Zandsculpturenfestival

 

 

 

 

Aanbevolen door Strandverblijf in Oostende

Ontdek meer

Blogberichten uit Oostende