Fietsen in Oostende

Fietsen in Oostende

Fietsen in Oostende: je doet het niet elke dag. Tenzij je er woont tenminste. De Stad aan Zee is gemakkelijk met de fiets te verkennen en er zijn ook verschillende leuke fietsroutes die je kunt doen! Of je nu zelf je fiets meepakt of er eentje huurt, je kunt in Oostende zoveel moois ontdekken met je fiets.

Fietsroutes in Oostende

Oostende 14 – 18 (De Groote Oorlog) - 25 km

Ontdek de plekjes die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dankzij handige informatiebordjes op elke plek weet je waarom het zo’n belang had indertijd. Na 2018 zullen deze plaatsen niet meer aangeduid worden met een tekentje, maar je kunt wel nog alles bezoeken!

De fietskaart is gratis af te halen bij de dienst Toerisme, domein Raversyde of bij Fort Napoleon. Op RouteYou vind je de route ook, maar dan zonder de uitleg.

Voor de wandelroute, klik hier.

Fietsen met Beaufort | 27 km

We fietsten langs onze favoriete kunstwerken van Beaufort van Nieuwpoort tot Bredene! Onderweg kom je enkele interessante kunstwerken van de kunstriënnale Beaufort tegen.

Route van Strandverblijf

Ontdek de route

Het Groen Lint – 35 km

Ontdek al wat groen is aan Oostende: tijdens deze fietstocht kun je genieten van de natuur én van gedichtjes van Peter Verhelst.

Je kunt de kaart hier downloaden.

Wijnendaleroute – 58 km

Fiets langs het Krekengebied en door de Historische Polders van Oostende tijdens deze lange route.

Voor € 2 kun je de fietskaart kopen bij de dienst Toerisme.

Stadshoeveroute

Oostende is niet enkel zon, zee en strand. Er zijn ook tal van hoeves en boerderijen te ontdekken waar aan diverse landbouw wordt gedaan.

Je kunt de stadshoeveroute hier bekijken.

Met de fiets op de trein

Wil je liefst met je eigen fiets naar zee, maar ga je met de trein? Geen nood: met het fietsbiljet mag je fiets voor € 5,00 (enkele reis) mee op de trein. Plooifietsen mogen zelfs gratis mee! Wil je onderweg ook nog ergens stoppen, koop dan een fietsdagkaart van € 8,00. Daarmee kun je de hele dag met je fiets de trein op.

Ga je meerdere keren naar zee, maar wil je niet telkens je fiets meesleuren? Zet hem dan in de overdekte fietsenstalling aan het station! Daar staat hij veilig en wel tot je hem weer wil gebruiken.

Ga je op de Kusttram met je fiets, dan betaal je € 2,00 voor een enkele rit van één uur. Dit ticket kun je in de Lijnwinkel, aan de verkoopautomaat of op de Kusttram zelf kopen. Let wel: als het druk is en er niet voldoende plaats is, mag je niet mee met de Kusttram. Je moet ook helemaal achteraan instappen met je fiets. 

Fiets huren in Oostende

Als je geen zin hebt om een fiets mee te sleuren op de trein of met de auto, dan kun je altijd een fiets huren in Oostende. Hier zijn alvast enkele adresjes waar je terecht kunt.

Fietsen Kleurrijk

Fietsenverhuur Kurioosa

Zeedijk 92A

Fiets zeedijk Oostende

Fietsverhuur
Mickey

Namenstraat 125

Website

Fietsen stuur

Fietsverhuur
Linda

Albert I Promenade 28

Website

Fiets Leopoldpark Oostende

Fietsverhuur
Gino

Kemmelbergstraat 40

Elke dag open van 10:00 tot 18:00

Website

Fiets wiel donker

Sandra
Strandfietsen

Albert I-Promenade 16

Fiets zonsondergang wazig

Fietsenverhuur
Maya

Zeedijk 153A

Nico Fun On Wheels

NICO
Fun on Wheels

Albert I-promenade 44

Tijdens juli en augustus open van 9:00 tot 20:00

Website

Go Cart Zeedijk Oostende

Verhuring
Candy

Albert I promenade 4

Website

Fietspunt Oostende Logo

Fietspunt
Oostende

Natiënkaai 1

Openingsuren


  

Aanbevolen door Strandverblijf in Oostende

Ontdek meer

Blogberichten uit Oostende