Met de hond naar Oostende

Met de hond naar Oostende

Waar en wanneer mag je met de hond naar Oostende?

Op het strand

Let altijd op de borden die aangeven of je er met de hond mag wandelen of niet! Op 19 maart 2019 werd de nieuwe regeling voor honden op het strand in Oostende bekendgemaakt:

1 oktober tot 31 maart

Honden mogen vrij loslopen op het strand met uitzondering van het Sportstrand en het gebied tussen de Westlaan en de grens met Middelkerke. In deze gebieden moeten de honden aan de leiband.

Bekijk de zones waar de hond aan de leiband moet hier.

April, mei, juni en september

Honden mogen vrij rondlopen voor 10:00 en na 18:30. Tussen 10:00 en 18:30 mogen honden dus niet op het strand. De gebieden waar de hond aangelijnd moet zijn het Sportstrand en het gebied tussen de Westlaan en de grens met Middelkerke.

Juli en augustus

Honden mogen vrij rondlopen voor 10:00 en na 20:00. Tussen deze tijdstippen mag je dus niet met de hond het strand op. De gebieden waar de hond aangelijnd moet zijn het Sportstrand en het gebied tussen de Westlaan en de grens met Middelkerke.

Hondenweides

  • In het Maria Hendrikapark werd een hondenlosloopweide ingericht.
  • In de Leffingestraat achter de tennisclub
  • Aan de Slachthuiskaai t.h.v. de Lijndraaiersstraat
  • In Raversijde aan de Westlaan

Wat met hondenpoep in Oostende?

Je kunt de hondenpoepzakjes weggooien in een gemeentelijke vuilnisbak of in een hondenpoepbuis. Laat het zakje in geen geval achter!

Belangrijk tips rond honden in Oostende!

  • Je riskeert een boete van € 250,00 als je hondenpoep achterlaat of je hond niet aan de leiband houdt waar dit verplicht is.
  • Let altijd op de borden die aangeven of je er wel of niet mag wandelen met de hond.

Raadpleeg ook de officiële website van Oostende voor de meest recente informatie omtrent honden op het strand in Oostende

Officiële website Oostende

 

 

Aanbevolen door Strandverblijf in Oostende

Ontdek meer

Blogberichten uit Oostende