5 tips voor een fantastisch eindejaar aan de Belgische kust

5 tips voor een fantastisch eindejaar aan de Belgische kustDe feestdagen doorbrengen aan zee, het is eens iets anders. Maar wat valt er dan te doen aan onze Belgische kust? We geven je 5 tips om er een spetterend eindejaar van te maken aan de kust!

1 | Gezellig de kerstmarkten afschuimen

Even rondkuieren tijdens Winter in het Park in het Leopoldpark in Oostende of liever even naar de kerstmarkt in Knokke? Er zijn nog meer kerstmarkten om te ontdekken, in elke kustgemeente!

2 | Een lekker hapje gaan eten

Of je nu in een Gault&Millau restaurant of gewoon een gezellig familierestaurant wil eten, daarvoor ben je aan de kust aan het juiste adres. Veel restaurants doen ook aan speciale Nieuwjaarsmenu's, dus zoek je favoriete restaurant uit, reserveer een plekje en geniet van een lekker etentje op oudejaarsavond!

PS: In Blankenberge kun je zelfs op de Pier oudejaarsavond culinair gaan vieren tijdens de oudejaars reveillon! Reserveren is verplicht via www.belgiumpier.be (vergeet in je mail de vermelding "oudejaars reveillon" niet!)

3 | Vuurwerk op het strand kijken

Het is een traditie, vuurwerk op Oudejaarsavond. Maar met je poep in het zand zitten terwijl je naar vuurwerk kijkt, dat is eens een twist! Er zullen overal wel vonkjes de lucht in vliegen, maar voor echte vuurwerkspektakels zijn er maar enkele plekjes.

4 | Feestend het nieuwe jaar in

Hoe kun je anders op het nieuwe jaar klinken dan met een glas champagne en je beste kleren aan? In het Kursaal van Oostende is er NYE Deluxe op 31 december 2018, Eisbar in Middelkerke gooit de deuren terug open vanaf 22:00 op oudejaarsdag en op 1 januari 2019 kun je op de Grote markt in Blankenberge toosten op het nieuwe jaar tijdens de Nieuwjaardrink

PS: ontdek ook de leukste nieuwjaarsfeestjes aan de Belgische kust!

5 | Uitkateren met een lekker ontbijtje

Een ontbijtkorf bij Expo&Kafie in Oostende, een lekker stukje gebak en een koffie bij 't Kramiekske in Nieuwpoort of voor de late vogels een mimosa bij De Promenade Beach in Middelkerke. Bel zeker even op voorhand, want niet iedereen werkt op 1 januari!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer