6 redenen om deze lente naar de Belgische kust te gaan

6 redenen om deze lente naar de Belgische kust te gaanHet is eindelijk lente! Bloemen beginnen terug te bloeien, de zon gaat later onder en je wordt wakker van het geluid van fluitende vogeltjes, zalig toch! Weet je wat nog beter is? Een weekendje naar de Belgische kust deze lente. Als je wat overtuiging nodig hebt, lees dan gerust verder: we vertellen je graag 6 redenen waarom je een weekendje naar de Belgische kust moet gaan in de lente.

1 | Alles bloeit open (en dus ook de kust)

Geniet van de natuur aan de Belgische kust: doe mee aan één van de weekendwandelingen in het Zwin, ga zeehondjes spotten aan de Ijzermonding in Nieuwpoort, wandel door het bloeiende Maria Hendrikapark in Oostende en ontdek de flora en fauna van het Zeebos in Zeebrugge.

2 | Ideaal weer om te wandelen

Wandelen door de duinen terwijl de zilte wind door je haren waait, klinkt best poëtisch! In de lente kun je heerlijk wandelen aan de kust zonder dat je 6 lagen kledij moet aantrekken (4 zal wel voldoende zijn zeker?). Rekening houdend met maartse buien en aprilse grillen, hier zijn enkele activiteiten die je binnen kunt doen!

3 | Verlengde weekends en vakanties

Denk eens aan al die verlengde weekends in de lente: Onze Lieve Heer Hemelvaart, pinksteren, 1 mei,.. allemaal uitstekende gelegenheden om even te gaan uitblazen aan de Belgische kust! Meer nog zelfs: in de paasvakantie is er zoveel te doen, we konden er niet 1 maar 5 blogs over schrijven!

4 | Restaurants zijn langer/meer open

Restaurants aan de kust hebben vaak andere openingsuren in de winterperiode omdat er dan minder mensen naar zee gaan. Maar vanaf de paasvakantie gooien ze hun deuren iets langer en iets vaker open! Lekker mosselen gaan eten of genieten van overheerlijke visgerechten die met lokale en dagverse producten worden gemaakt? Daarvoor moet je aan de Belgische kust zijn.

Geen idee waar je overal kunt gaan eten? Klik hier!

5 | Zoveel evenementen om naartoe te gaan

De lente is eigenlijk de aanloop naar de zomer, maar ook in dit seizoen zijn er tal van evenementen aan de Belgische kust. De Week van de Zee in Oostende komt terug in april en in mei zijn er de Havenfeesten in Blankenberge en Oostende voor Anker. Om dan nog maar te zwijgen van de culinaire evenementen die plaatsvinden!

6 | Omdat je het verdiend hebt

De hele winter was het koud, grijs en nat, en nu het zonnetje eindelijk een beetje zal komen piepen, verdien je een weekendje weg om je batterijen terug op te laden. Daarbovenop krijg je ook nog eens een gezonde dosis zeelucht in je longen!

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer