Zo plan je de perfecte trip naar de Belgische kust

Zo plan je de perfecte trip naar de Belgische kust1. Weer of geen weer

Check altijd even het weerbericht: wordt het mooi weer? Top! Verwacht je dan wel aan meer toeristen op het strand en op de zeedijk. Bij slecht weer kun je misschien niet genieten van zon, zee en strand, maar 2 van de 3 is niet slecht! Bovendien zijn er tal van indoor mogelijkheden om toch te kunnen genieten van een dagje aan zee.

Enkele handige websites en apps om het weer aan de kust te checken vind je hier.

2. Parkeren

Parking vogelaanzicht

Eindelijk uit de file en nu een parkeerplaats zoeken. Bespaar tijd en benzine door onze parkeerpagina's te bekijken voor je vertrekt. Zo weet je waar je het beste kunt parkeren, en ook waar je gratis je auto kunt laten staan!

OF... je kunt ook gewoon met de trein naar zee gaan!

3. Plan activiteiten

Kinderen in hangmatten bij Hangtime Oostende  Glijbanen bij Sportoase Duinenwater in Knokke
Een beetje rondhangen bij Hangtime in Oostende of roetsjen door de glijbanen van Duinenwater in Knokke?

Aan de Belgische kust stikt het van de activiteiten en evenementen voor jong en oud! Van uitgaan in Oostende, Koksijde en Knokke, tot cultuur opsnuiven in de verschillende musea en de zee bedwingen met een bootje. Weet je niet goed waar beginnen? Check enkele van deze leuke activiteiten!

Meer activiteiten

4. Lekker eten

Steak Tartaar Oberbayern

Verse vis, een lekker ontbijtje of een snelle lunch? Aan de Belgische kust stellen ze je maag niet teleur: met de vele visrestaurants, lunchbars, tearooms en koffiebars vind je zeker en vast wel een toplocatie om je honger te stillen.

Enkele aanraders:

5. Avondje uit

Cocktail op bar L'Apereau Blankenberge

De dag afsluiten met een cocktail? In de zomer zijn er meer dan genoeg strandbars waar je terecht kunt, maar ook door het jaar kun je voor een lekkere cocktail (of een fris pintje) terecht in één van de vele bars aan de Belgische kust.

Onze persoonlijke favorieten:

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer