Ik ga een dagje naar de Belgische Kust en neem mee ..

Ik ga een dagje naar de Belgische Kust en neem mee ..Je kent het oude autospelletje nog wel. Maar wat zou je nu eigenlijk mee moeten nemen voor een dagje aan de Belgische kust? Natuurlijk neem je een handdoek en slippers mee, maar er zijn nog enkele must haves die in je strandtas zouden moeten zitten.

Powerbank

Een powerbank en kabeltje

Smartphones zijn geweldig: je kunt er bijna alles mee doen. Maar wat als je batterij plat is? Neem dus een extra batterij (ook wel powerbank genoemd) mee zodat je langer kunt genieten en meer foto’s kunt nemen!

Geen powerbank? Hier vind je er van verschillende prijsklasses! (De goedkopere gaan minder lang mee dan de duurdere, maar daarom zijn deze nog niet zo slecht!)

Kredietkaarten in jeansbroekzak

Geld

Vanzelfsprekend. Maar vertrouw niet enkel op je bankkaart: neem ook wat cash geld mee zodat je kunt betalen voor de parkeerautomaten of in de restaurants die geen bankkaarten aanvaarden. Trouwens, voor een ijsje betaal je immers toch altijd cash?

Wist je dat je tegenwoordig ook kan betalen met je smartphone aan de parkeerautomaten? Nog lang niet elke kustgemeente heeft deze optie, maar kijk goed naar de automaten: daarop staat of je ook met je GSM kan betalen.

Natte zandvoeten

Talkpoeder

Ja, je hoort het goed. Als je een dagje hebt rondgelopen op het strand, dan kleeft er vaak zand aan je voeten en benen. Met een beetje talkpoeder wrijf je het zand in een mum van tijd weg en ruik je bovendien ook nog eens lekker!

Druppel water

Water

Hou een flesje water in je auto zodat je op warme dagen toch gehydrateerd blijft. Je kunt natuurlijk ook een waterspray kopen die je verfrist tijdens het zonnen.

Zonnecrème op huid hartje

Zonnecrème

Veel mensen denken: “ik heb geen zonnecrème nodig” of “ik kan niet bruinen met zonnecrème”. Dat is fout. De zonnecrème beschermt je huid en zorgt ervoor dat de schadelijke UV stralen geen problemen later veroorzaken. Bovendien kun je wel bruinen als je zonnecrème gebruikt!

Pas goed op als er veel wind is: dan voel je de zon niet branden, maar die brandt heus wel!

Kledij

Extra kledij

Zeker een aanrader als je van plan bent een duik te nemen. Als je ’s avonds nog een stapje wilt gaan zetten, neem dan iets mee waardoor je wat gekleder lijkt. Een vestje of een mooie blouse doet al veel! In België koelt het 's avonds nogal snel af, dus neem zeker iets mee waardoor je het warm hebt.

Paraplu regen

Een regenjas of paraplu

Helaas maar waar: het weer is niet altijd schitterend aan de Belgische kust. Neem daarom een regenjas of paraplu mee om je tegen de regen te beschermen!

Tip: lees onze blog Wat bij slecht weer aan de Belgische kust? zodat je toch het meeste uit je dag kunt halen als het weer tegenvalt!

 

Zo, nu ben je klaar voor een dagje aan de Belgische kust! Wil je het meeste uit je dag halen? Lees dan de volgende blogs:


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer