9 kusttips voor Hemelvaart aan zee


Met Hemelvaart genieten de meesten van een extra dagje vrij (of misschien 2 extra) en dat vraagt om leuke activiteiten! De Belgische kust rust niet en is dus de ideale plaats om in het Hemelvaart weekend zalig te gaan genieten van een weekendje weg. Met onze tips verveel je je zeker niet!

1 | Tentoonstellingen bezichtigen

Een beetje cultuur opsnuiven? Bezoek dan eens een tijdelijke tentoonstelling! In Oostende kun je nog Dromen van Parelmoer in het Mu.zee gaan bekijken. Ga je misschien binnenkort trouwen? Ga dan wat inspiratie opdoen bij de Masters of Wedding Photography in CC Scharpoord in Knokke. In het Staf Versluyscentrum in Bredene loopt dan weer de tentoonstelling Zeezucht.

2 | De natuur in

Aan zee zit je natuurlijk al snel middenin de natuur. Een fikse wandeling laadt je mentale batterijen weer wat op en je kunt er weer enkele weken tegen!

Enkele leuke natuurwandelingen:

3 | Shoppen!

Tijdens het Hemelvaartweekend je kleerkast aanvullen? Dan moet je in De Panne en Oostende zijn! In De Panne zijn het van 30 mei tot 2 juni 2019 Shopping Days, waarbij je geniet van kortingen of  leuke gadgets bij de deelnemende handelaard. De Stad aan Zee geeft je dan weer de kans om nog laat 's avonds je nieuwe zomeroutfit te kopen: op 31 mei 2019 kun je tijdens de Late Night Shopping tot 21:00 shoppen en ook genieten van straatanimatie en kleine attenties in de winkels.

4 | Erfgoed beleven

Onze Belgische kust zit bomvol erfgoed, zowel stil als levend. Op 30 mei 2019 zijn in Oostduinkerke de Garnaalvissers te paard weer aanwezig van 16:30 tot 17:15. Wist je dat ze tot werelderfgoed behoren? Daarnaast vindt in Nieuwpoort op 30 mei 2019 de jaarlijkse Zeezegening plaats: na een eucharistiemis in de Sint Bernarduskerk gaat de zeezegening door op het Sint Bernardusplein. Muziek, ballet, een hapje en een drankje worden alvast voorzien, jij moet enkel nog je goed humeur meebrengen!

Ontdek ook erfgoed in Middelkerke of maak een wandeling met Einstein!

5 | Lopen op het strand

Ben jij graag sportief op vakantie? Op 31 mei 2019 kun je meedoen aan het loopevenement van Loopcoach Bart. De opbrengsten van het evenement gaan naar het KinderKankerFonds, dus je steunt ook nog eens een goed doel! Inschrijven kost € 25,- en je kunt instappen wanneer je wil. 

6 | Feesten

Schud de beentjes maar los en kom met honger en dorst naar de kust! In Blankenberge zijn er weer de jaarlijkse Folkloristische Havenfeesten van 30 mei tot 2 juni 2019, met kermisattracties, shows, muziek, thematische wandelingen en een heleboel animatie! Wenduine spreekt dan weer bierliefhebbers aan met een Bierfestival op 1 juni 2019: proeven van echte Vlaamse bieren uit Vlaamse brouwerijen, lekkere hapjes en een streepje muziek in het Astridpark.

7 | Kustgemeentehoppen

Watte? Met kustgemeentehoppen bedoelen we gewoon het wandelen, fietsen, pendelen naar verschillende kustgemeentes op 1 dag. We hebben zelf zo enkele tours gedaan!

8 | Avondje genieten

Een filmpje meepikken in een nostalgische bioscoop, dineren met zicht op de Noordzee, een cocktail drinken in een strandbar terwijl de zon wegzakt in de zee of genieten van een biertje op het terras van een van de zaakjes op de zeedijk,... dat klinkt toch als puur genieten?

9 | Slecht weer? Geen probleem!

Zit het weer niet mee? Check dan onze slecht weer tip! Zo kun je nog steeds genieten van een verlengd weekend aan zee!

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer